27 Temmuz 2024 Cumartesi

KYK Kadın Dayanışma Ağı kuruldu: Sen de gel

Genç kadınların yurtlarda yaşadığı sorunlara karşı birlikte mücadele yürütmek için kurulan KYK Kadın Dayanışma Ağı, "Sen de gel ışıksız yolları beraber aydınlatalım, yurt yurt taleplerimizi dillendirelim ve mücadelemizle kazanalım. KYK asansöründe katledilen Zeren için yan yana gelelim, yaşamak istiyoruz o zaman mücadele edeceğiz diyelim" diyerek genç kadınları çağırdı.

Genç kadınların yurtlarda yaşadığı sorunları dile getirmek ve birlikte çare ürütmek amacıyla KYK Kadın Dayanışma Ağı kuruldu. KYK yurtlarının yetersiz olması nedeniyle öğrenciler özel yurtlara mahkum ediliyor. Devlet yurtları ticarethaneye çevirerek öğrencilere de müşteri muamelesi yapıyor. Fahiş fiyatta yurt ücretlerinin yanı sıra, az porsiyonlarda verilen kalitesiz yemeklerle öğrencilerin sağlıklı beslenme hakkı gasp ediliyor, yaşam hakları tehdit ediliyor. Öte yandan "güvenlik" adı altında kameralarla donatılarak özel yaşam ihlal edildiği yurtlara öğrenciler "suçlu" gibi alınırken, sarhoşların ya da tacizcilerin ellerini kollarını sağlayarak girdiği örnekler sıkça yaşandı.

'BARINMAYA ÇALIŞAN GENÇ KADINLARIZ'
Bu saldırıların özel hedefi olan genç kadınlar çareyi birlikte mücadeleyle arıyor. KYK Kadın Dayanışma Ağı tam da bu ihtiyaçtan kuruldu. Kuruluşun deklare edildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Biz Kimiz? Bizler kampüs yurtlarında, KYK'larda, özel yurtlarda barınmaya çalışan üniversiteli genç kadınlarız.  Aynı milyonlar gibi bir çamaşır makinesi başında sıra için sabahlıyoruz. Yemekhanede almak istediğimiz ikinci ekmeğe bile para ödüyoruz. Yurda 15 dakika geç giriş yaptık diye tutanaklar tutulup ailelerimiz aranıyor. Yukarı kata usta gelecek mi, bursumuz bu ay zamla oda parasını karşılayacak mı diye dert ediyoruz. Yurda giden karanlık yolda başımıza bir şey gelmesin diye yürüdüğümüzü kadın arkadaşlarımıza haber ediyoruz. Şartlarımızı iyileştirmek için bir imza kampanyası yapmak istediğimizde bile atılmakla, soruşturma ile tehdit ediliyoruz. Yemekten zehirleniyoruz, tavanımız çöküyor, kimi yerde internetsiz kimi yerde bir çalışma odasız yaşıyoruz. Ama biriktirdiğimiz yalnızca dert değil, hayıflanma değil.

'SEN DE GEL IŞIKSIZ YOLLARI BİRLİKTE AYDINLATALIM'
"Öfkemiz de var ve insanca şartlarda, taciz korkusu yaşamadan, sağlıklı ve nitelikli bir biçimde beslenerek yaşamak istiyoruz. Sağlıklı ve insanca bir yaşamın da en ufak bir kazanım için bile yolunun mücadeleden geçtiğini bilerek yan yana geliyoruz. Artık genç kadınların yurtlarda yaşadığı sorunları dile getiren, birlikte çare arayan bir ağı var: KYK Kadın Dayanışma Ağı! Sen de gel ışıksız yolları beraber aydınlatalım, yurt yurt taleplerimizi dillendirelim ve mücadelemizle kazanalım. KYK asansöründe katledilen Zeren için yan yana gelelim, yaşamak istiyoruz o zaman mücadele edeceğiz diyelim. Seni de çağırıyoruz!"

KYK Kadın Dayanışma Ağı'na katılmak, eylem ve etkinliklerde yer almak, mücadelenin parçası olmak için sosyal medya hesabından paylaşılan 0544 523 1724 nolu ihbar hattına ulaşmanın yeterli olduğu da açıklamada belirtildi.