2 Mayıs 2024 Perşembe

Kuzey ve Doğu Suriye'de binlerce Newroz ateşi yakildı

Koronavirüs nedeniyle kitlesel etkinliklerin iptal edildiği Kuzey ve Doğu Suriye'de, küçük gruplar halinde binlerce Newroz ateşi yakıldı. TKŞ ve JKŞ üyeleri Qamişlo, Dirbesiye, Heseke ve Kobane'de halkla birlikte kutlamalar yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kitlesel Newroz etkinliklerinin iptal edildiği Kuzey ve Doğu Suriye'de halk, küçük gruplar halinde binlerce Newroz ateşi yaktı. Kimi yerlerde ateş çevresinde halaylar çekilirken, kimi yerlerde müzik eşliğinde sloganlarla kutlamalar yapıldı.

TKŞ ve JKŞ üyeleri de çok sayıda mahallede kutlamalar düzenledi. Qamişlo'da Cudi ve Hileliye mahallelerinde ateşler yakılırken, halk Newroz coşkusunu halaya çekerek yaşadı. Kutlama esnasında sık sık "Bijî Newroz", "Bijî şoreşa Rojava" ve "Bijî Newroz, bijî sosyalizm" sloganları atıldı.

Hesekê'de ise TKŞ üyeleri Mişerfe mahallesinde Newroz etkinliği gerçekleştirdi. Halaylar çekilen kutlamalar, sloganlarla Newroz direnişi selamlandı. Kent genelinde yüzlerce noktada Newroz ateşi yakıldı. Halk araçlarla kentte tur atarak Newroz'u kutladı.

Kobanê kent merkezi ve köylerde de halk, yaktıkları ateş etrafında şarkılar söyledi, halaylar çekerek Newroz'u kutladı. Kentte ayrıca onlarca araçla konvoy gerçekleştirildi.

İşgal saldırıları altındaki Eyn Îsa'da da halk dört bir yanda Newroz ateşi yaktı. Küçük gruplar halinde toplanan halk, devrim şarkıları ve halaylarla işgale karşı direnişi haykırdı.

Şehba'da da zorla yerlerinden edilen Efrînliler de, Newroz ateşi yaktı. Birçok merkezde ateşle Newroz ve Efrîn yazan halk, şarkılar eşliğinde halay çekti.