11 Mart 2025 Salı

Kuzey Star tersane işçilerinin direnişi 6. gününde

Kuzey Star tersanesinde işçilerin ödenmeyen ücretleri için direnişin 6. gününe giren Limter-İş, "Kazanacağız" dedi. 

Limter-İş öncülüğünde, Kuzey Star tersanesinde işçilerin direnişi 6. gününde. Ödenmeyen ücretleri için direnen işçiler "Kazanacağız, Mutlaka kazanacağız" dedi.

Kuzey Star tersanesi patronu, 26 Şubat'ta işçilerin maaşlarını, kıdem ve ihbar tazminatları ödeme sözü vermişti. Kuzey Star Tersanesi sözünü yerine getirmediği için başlattığı direniş 6. gününde.

Tuzla'da bulunan Kuzey Star tersanesinde çalışan 15 tersane işçinin ücretleri ocak ayından bu yana ödenmedi, kıdem ve ihbar tazminatları da gasp edildi. DİSK'e bağlı Limter-İş, tersane patronunun 26 Şubat'ta işçilerin ücretini ödeme konusundaki sözünü tutmaması üzerine ücretleri gasp edilen işçilerin başlattığı direniş 6. gününe girdi.

Halayların çekildiği, türkülerin söylendiği direnişte, işçiler "Kazanacağız, mutlaka kazanacağız" dedi.