29 Mart 2024 Cuma

'Kuzey Ormanları 'Muhafaza Ormanı' olsun, korunsun'

Kuzey Ormanları Savunması, Kuzey Ormanları'nın "Muhafaza Ormanı" olarak belirlenmesini ve en üst seviyede korumaya alınmasını istedi. Doğayı talan eden projelerin de derhal durdurulması çağrısı yaptı.
Kuzey Ormanları Savunması, "Kuzey Ormanları 'Muhafaza Ormanı' ilan edilsin" talebiyle basın toplantısı düzenledi.
 
Karaköy Mimarlar Odası'nda düzenlenen toplantıda açıklama yapan savunma aktivisti Seda Elhan, "Ormanları koruyamayan bir toplumun geleceği olamaz" dedi.
 
Sadece geçtimiz haftalarda bile Kuzey Ormanları'nın 6 ayrı noktasında tahrip projelerine ilişkin basında haberlerin yer aldığını kaydeden Elhan, Kuzey Ormanları'nın Marmara Bölgesi'nin en büyük ve en önemli yaşam kaynağı olduğuna dikkat çekti.
 
Aynı zamanda önemli bir kültürel varlık olduğunu da sözlerine ekleyen Elhan, şöyle devam etti: "Yağmacı inşaat, beton ve enerji ağaları var güçleriyle Kuzey Ormanaları'nı, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaleli, Yalova, Sakarya ve Düzce'nin kuzyindeki eşsiz orman ekosistemini işğal etmeye ve yağmalamaya çalışmaktadır" dedi.
 
Bugün hayata geçirilen projelerle tahrip edilen Kuzey Ormanları'nı gelecekte bekleyen tehlikelere dikkat çeken Elhan, derhal "Kuzey Marmara Otobanı"nın durdurulmasını, geriy dönülmez bir doğa tahribatına yol açan tüm mega rant projelerinin iptal edilmesini, Kanal İstanbul başta olmak üzere İstanbul'u 
Kuzey'e doğru büyütmeye çalışan tüm doğa düşmanı projelerden vazgeçilmesi çağırısı yaptı. 
 
'KUZEY MARMARA MUHAFAZA ORMANI'
 
23 Mart'ta " Kuzey Ormanları Çalıştayı" düzenlediklerini hatırlatan Elhan, çalıştaydan Kuzey Ormanları'nın tümüyle "Kuzey Marmara Muhafaza Ormanı" adı altında en üst seviyede korumaya alınması yönünde kararının çıktığını ve bunun için mücadele edeceklerini vurguladı.
 
Ardından Türkiye Ormancılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kılıçaslan, konuştu. Kılıçaslan, İstanbul ve tüm ülkede yaşayanları, asırlardır insanlara nefes olan, su olan, huzur ve umut olan Kuzey Ormanları'nı birlikte savunmaya çağırdı.