25 Nisan 2024 Perşembe

Kuzey Kıbrıs'ta zamlara karşı traktörlü eylem

Kuzey Kıbrıs'ta Hayvan Üreticileri Birliği üyelerinin, arpa ve yeme gelen zamları protesto etmek amacıyla Tarım Bakanlığı önünde dün başlattığı eylem devam ederken bugün bir eylemci, traktörle bakanlık binasına girmeye çalıştı.
Kuzey Kıbrıs'ta Hayvan Üreticileri Birliği üyelerinin, arpa ve yeme gelen zamları protesto etmek amacıyla Tarım Bakanlığı önünde dün başlattığı eylem devam ediyor. Üreticiler, hükumetten yapılan zamları geri çekmesini talep ederken, bir eylemci, traktörle bakanlık binasına girmeye çalıştı.
 
Tarım Bakanı Erkut Şahali ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile hayvan üreticilerinin dün yaptıkları görüşmeler sonuçsuz kaldı. Eylem sırasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, taraflar yapılan zamlar ve üreticiye ödemeler konusunda anlaşamadı.
 
Hayvan Üreticileri Birliği üyeleri bugün de eylemlerine devam etti. "Bakan istifa", "Evimize ekmek götüremiyoruz", "Açız" diye sloganlar atan eylemciler, bir ara traktörlerle Bakanlık binasına girmeye çalıştı. Bir traktör, Bakanlık binasının ana giriş kapısına kadar dayandı.
 
Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, iğneden ipliğe kadar zam yapıldığını belirterek, hayvancılık yapanların zamlar nedeniyle perişan durumda olduğunu, hükümetin adım atması gerektiğini belirtti. Naimoğulları, sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini, eylemin şiddetinin de artabileceğini ifade etti.