28 Nisan 2024 Pazar

Kuveyt Havalimanı işçileri direnişlerine iş cinayeti nedeniyle ara verdi

İnşaat-İş, Limak Holding'in yüklenici firma olduğu Kuveyt Havalimanı'nda hakları ödenerek Türkiye'ye dönmek isteyen işçilerin sürdürdüğü direnişe bugün yaşanan iş cinayeti nedeniyle 1 günlük ara verildiğini duyurdu.

Ana firmanın AKP iktidarı ile birlikte parlayan Limak Holding olduğu Kuveyt Havalimanı şantiyesinde çalışan işçilerin hakları ödenerek Türkiye'ye gönderilme talebiyle başlattıkları eylemler tehditler, polis zoruna rağmen devam ederken, bugün de bir iş cinayeti meydana geldi.

İnşaat-İş, dün Kuveyt polisinin şantiyeye gelerek direnişte olan işçileri tehdit etmesinden sonra da devam eden direnişin bugün meydana gelen iş cinayeti nedeniyle bir günlük ara verildiğini duyurdu.

Sendikanın verdiği bilgiye göre, şantiye içindeki fabrikada Hindistanlı bir işçinin "manlift" altında kalarak iş cinayetinde yaşamını yitirmesi üzerine işçiler yarın devam etmek üzere bugün direnişe ara verdi.

Kuveyt şantiyesinde çalışan işçilere Limak, haklarını gasbetmeyi içeren belgeler imzalatmaya kalkışmış, kabul etmeyen işçileri polisle tehdit etmiş hatta araçlara bindirilerek ıssız bir yere bırakılacaklarını söylemişti. Dün de şantiyeye Kuveyt polisi girmişti.