20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kurul, tüm eğitim emekçilerine çağrı yaptı

Eğitim Sen Genel Başkanı Kurul, yarın Meclis'te görüşülmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunun teklifinin eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini içermediğinin altını çizdi. Kurul, sendikalı sendikasız tüm eğitim emekçilerine bu teklife karşı  ses çıkarma çağrısı yaptı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, eğitim emekçilerinin ve alanda örgütlü sendikaların eleştirilerine ve karşı çıkmalarına rağmen 1 Şubat 2022 Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Eğitim Sen, eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini içermeyen teklifin geri çekilmesi talebiyle Genel Merkezde MYK üyelerimizin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, teklifle ilgili olarak eğitim alanında örgütlü tüm  sendikalara, sendikalı ya da sendikasız tüm eğitim emekçilerine tepki göstermek için çağrı yaptı. 

Kurul, "Bugün bizleri farklı statüler üzerinden bölmek isteyenlere karşı birlikte hareket etmezsek, hiçbir meslektaşımızın onaylamadığı bu düzenlemeyi geri çektiremezsek, yarın daha büyük saldırıların hedefi olmamız kaçınılmaz olacaktır" dedi. 

Eğitim Sen olarak son bir aydır yapılan sayısız ve eylem ve etkinliklerle dile getirdikleri talebi yineleyen Kurul, şöyle devam etti: "Kanun teklifinin muhatabı olan eğitim emekçilerinin bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların temel haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi derhal geri çekilmelidir. Bir meslek kanunu hazırlanacaksa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı' temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerin hakları ve taleplerini güvence alına alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır."