9 Mayıs 2024 Perşembe

Kurul: Mücadelemizi sürdürüreceğiz

Eğitim Sen Genel Başkanı Kurul, hem öğretmenler hem de öğrenciler için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Kurul ayrıca tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladı. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'ne ilişkin sendika binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıya, Eğitim-Sen Genel Başkan Nejla Kurul, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri destek verdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Türkiye'de öğretmenlerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. Kurul, öğretmen ücretlerinin asgari ücrete yaklaştığına işaret ederek, Türkiye'de öğretmenlerin kendilerini bir öğretmen değerinde hissetmediğini aktardı.

Pandemi sürecini hatırlatan Kurul, geçen süre içerisinde alınmayan tedbirler sonucunda bin 700 sınıfın kapatıldığını söyledi. Kurul, şöyle devam etti: "Özelleştirmelerin ülkeyi nelere getirdiğini biliyoruz. Bu yüzden kamusal eğitim açık, şeffaf, topluma dönük, toplumun çoğunluğunu kapsayan, parasız eğitim sistemini hayata geçiren kamusal bir eğitim anlayışı son derece önemli olmuş durumda.

Mücadelemizi hem öğretmenlerimiz için hem de öğrencilerimiz için sürdüreceğiz. Öğretmenlerin sadece okulun içinde değil artık toplumsal önderlik yapma zamanı gelmiştir. Artık entelektüel öğretmen, mücadele eden öğretmen, riskleri göze alan öğretmen olma zamanı gelmiştir. Korkunun hayatımızdan çıkmasını sağlamak durumundayız. Bu cesaretle tüm eğitim ve bilim emekçilerini sendikamıza davet ediyoruz."