28 Nisan 2025 Pazartesi

'Kurtuluşumuzun sokakta olduğunu biliyoruz'

Eskişehir'de öğrenciler, üniversite öğrencilerine yönelik polis şiddetinin son bulması ve hasta tutsak Esila Ayık'ın serbest bırakılması için yürüyüş düzenlendi. Açıklamada, "Biz susarsak, normalleşen bu çürümüş düzenin maşası olmaya devam edeceğiz. Biz kurtuluşumuzun sokakta olduğunu biliyor ve herkesi bizlere katılmaya davet ediyoruz" denildi.

Eskişehir'de üniversite öğrencilerine yönelik polis şiddetinin son bulması ve hasta tusak Esila Ayık'ın serbest bırakılması için yürüyüş düzenlendi. Ulus Anıtı'nda toplanan gençler, İsmet İnönü Caddesi, Adalar Porsuk Mevkii ve Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi üzerinden yürüyerek tekrar Ulus Anıtı'na geldi. Sloganlarla yürüten gençlere, halk evlerinin penceresinden alkışlarla destek verdi.

'ESİLA'NIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Ulus Anıtı'nda Eskişehir Direniş Ekibi adına açıklama yapan Öykü Demir, gözaltında ve karakolda maruz kaldıkları polis işkencesini unutmayacaklarını belirtti. 1 Mayıs'ta yürüyüş yapacaklarını kaydeden Demir, "Eskişehir yürümeye ve bu bozuk düzenin bütün işbirlikçilerine direnmeye devam edecek! Çünkü biliyoruz ki biz susarsak, normalleşen bu çürümüş düzenin maşası olmaya devam edeceğiz. Biz kurtuluşumuzun sokakta olduğunu biliyor ve herkesi bizlere katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Esila Ayık'ın "Hâlâ ümidim varsa o da sizin sayenizdedir" dediğini dile getiren Demir, "Esila'ya tekrar sesleniyoruz: Sen tahliye olana kadar senin sokaktaki sesin olacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

'ŞİDDETİN CİNSİYETİ YOKTUR'
Ankara'da eylem yapan öğrencilere yönelik polis şiddetine vurgu yapan Demir, "Ankara'da baskıya ve şiddete direnen tüm arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.

Kadın Dayanışma Komiteleri adına konuşan Rümeysa Çakır ise Ankara'da polisin işkence yaptığı kadına yönelik cinsiyetçi ve ötekileştirci söylemlerini ve "sözde kadın" ifadesini hatırlattı. Çakır, "Şiddetin, kötü muamelenin cinsiyeti, cinsel yönelimi yoktur. Ankara Valiliği polise verdiği emirle de yaptığı açıklamayla da alenen suç işliyor" dedi.