20 Nisan 2024 Cumartesi

Kürtçe konuşma 'şifre' sayıldı

Tokat T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde açlık grevi direnişinde olan Dari'nin annesiyle telefonda yaptığı Kürtçe konuşma, "şifreli" sayıldı. Aile ile yaptığı görüşmede durumu aktaran Dari, bir aylık yasağın ne zaman uygulanacağını bilmediğini söylerken, dayanışma çağrısında bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle PKK ve PAJK'lı tutsakların başlattığı süresiz dönüşümlü açlık grevleri 47. gününde devam ediyor. Tutsaklar üzerindeki hak ihlalleri de günden güne artıyor.

KÜRTÇE, 'ŞİFRELİ' SAYILDI
Tokat T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde Nusaybin davasında 6 yıldır tutuklu bulunan Fırat Dari, 4 Ocak günü annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, Kürtçe konuştuğu belirtildi. Dari'nin telefonda annesine, "Rewşa Amedê çawaye (Amed'in durumu nasıl) diye sorması, annesi Seniha Dari'nin de "Başe, barane (iyidir, yağmurlu)" ifadesi nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığı kaydedildi. Soruşturmada, söz konusu ifadenin şifreli bir konuşma olduğu öne sürülerek Fırat Dari'ye 1 aylık telefonla görüş yasağı cezası verildiği dile getirildi.

BİR AY TELEFON YASAĞI CEZASI VERİLDİ
Fırat Dari, dün kardeşi Ahmet Dari ile yaptığı telefon görüşmesinde ise şunları söyledi: "Geçen hafta annemle yaptığım telefon görüşmesi sırasında anneme; 'Rewşa Amedê çawaye?' demem üzerine, annem; 'başe, barane' demesi, şifreli bir konuşma olduğu kanaati uyandırmış cezaevi idaresinde. Bu yüzden bana, bir ay telefon yasağı cezası verildi. Ne zaman uygulayacaklarını bilmiyorum."

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Açlık grevinin dokuzuncu grubunda yer alan Dari, "Taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu konuda halkımızdan gereken desteği vermesini bekliyoruz" dedi.