28 Mart 2024 Perşembe

Kulaçoğlu ve Gülseven'in avukatından açıklama: Halkı dizayn etme çabası

Gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu'nun avukatı Dilara Kara, televizyonlara çıkıp ölüm listeleri hazırladıklarını söyleyenlerin değil, "Milyonlar aç" diyenlerin gözaltına alınmasının halkı dizayn etme çabası olduğunu belirtti. 

RED dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven ve muhalif kimliğiyle tanınan Taylan Kulaçoğlu'nun gözaltısıyla ilgili konuşan avukat Dilara Kara, gözaltına alınma gerekçelerini halen öğrenemediklerini söyledi. 

Kulaçoğlu'nun avukatı Dilara Kara, MA'ya yaptığı açıklamada, bugün savcılık ifadesi ardından serbest bırakılacağı söylenen Kulaçoğlu ve Gülseven'in Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin başlamadığını belirtti.

SAVCI KARAR DEĞİŞTİRDİ
Dilara Kara, müvekkilinin dün gözaltına alınması sonrasında Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüştüklerini belirterek, şu bilgileri paylaştı: "Bize  söylenen şey ifadesi alınacağı, ardından adliyeye sevk edilmeden bırakılacağı yönündeydi. Daha sonra bir kaç saat geçip hala bırakılmadığını öğrenince tekrar bir görüşme yaptık. Bu görüşme üzerine savcının karar değiştirdiğini söylediler. Bize; 'Bu gece gözaltında kalacaklar, yarın da muhtemelen adliyeye sevk edilecek' dediler. Ancak daha sonra tekrar süreç değişti. Ayvalık'tan Balıkesir TEM'e gönderildiler. Bugün 13.00-13.30 gibi ifadelerinin alınıp alınmayacakları belli olacak. Henüz daha net bir durum yok ortada." 

Av. Kara, savcının Hakan Gülseven için de gözaltı ve adliyeye sevk edilme konusunda karar değişikliğine gittiğini kaydetti.

HALKI DİZAYN ETME ÇABASI
Kulaçoğlu ve Gülseven'in gözaltına alınma gerekçelerin ne olduğunu tam olarak bilmediklerini ifade eden Av. Kara, "Hukuki olarak neye dayanarak söylemiştir, bunu bilemiyorum. Savcının yazılı bir kararını görmüş değilim ama genel itibarıyla değerlendirdiğimiz zaman bugün televizyonlara çıkıp ölüm listeleri hazırladıklarını gülerek söyleyen, komşularını fişlediğini söyleyen kişilerin haklarında şikayet olmasına rağmen hala ifade için çağrılmamışlar. Bakın gözaltını falan geçtim, ifade için tebligat gönderilip çağrılmamışlar bile. Ancak bunun tersi 'milyonlar aç' diyen veya bu halkın yaşadığı bütün sıkıntıları dertlerini sakınmadan bağıran, insanlara söyleyen, aktarmaya çalışan insanların böyle adresleri belli olmasına, çağrıldığı zaman gidecek olmalarına rağmen bu şekilde apar topar alınması, gözaltında tutulması tamamen yargı eliyle halkı dizayn etme çabasıdır" diye konuştu.