4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kulaçoğlu: Ödediğim bedelin boşuna olmadığını görüyorum

30 gündür tecritte olan Taylan Kulaçoğlu, "Korku salmak istediler ama insanlar susmadı. Ödediğim bedelin boşuna olmadığını görüyorum" dedi. Av. Tamer Doğan ise Twitter'in kapattığı troll hesapları hatırlatarak, "Taylan'ın da defaatle teşhir etmeye çalıştığı Ak-Trollerin hesaplarının çoğunluğunun Twitter tarafından kapatılmış olması da müvekkilin haklılığını ve suçsuzluğunu göstermeye yetmiştir" diye konuştu.

İsimsizler Hareketi adıyla sosyal medyadan yapılan paylaşımlar nedeniyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu Burhani Hapishanesi'nde tecritte. 

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 17 Mayıs'ta gözaltına alınan Kulaçoğlu, iki gün sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış, 20 Mayıs'ta savcılığın itirazıyla tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Taylan Kulaçoğlu, avukatları aracılığıyla ETHA'nın sorularına kısa bir yanıt gönderdi. Tutuklanmayı beklediğini söyleyen Kulaçoğlu, "Muhalefete korku salmak istediler ama insanlar geri çekilmedi, susmadı. O yüzden de ödediğim bedelin boşuna olmadığını görüyorum" dedi.

Taylan Kulaçoğlu şu mesajı iletti:

"Gözaltına ilk alındığım andan itibaren, bu işlemin al bırak şeklinde olmayacağını anlamıştım. Bir hafta öncesinde yandaş medyanın asılsız haberlerle hedef göstermesi ve İsimsizler Hareketi'ne gözdağı verme amacıyla tutuklanacağımı biliyorum. Ama umdukları gibi olmadı. Benim moralim gayet yerinde ve aldığım haberlerle daha da mutlu oluyorum. Burada, tecritte tutulmama rağmen motivasyonum gayet iyi. Muhalefete korku salmak istediler ama insanlar geri çekilmedi, susmadı. O yüzden de ödediğim bedelin boşuna olmadığını görüyorum. Bütün canlara sevgilerimi gönderiyorum."

AV. DOĞAN: TUTUKLAMA KARARI HUKUKİ DEĞİL SİYASİ
Kulaçoğlu'nun yargılandığı davayla ilgili henüz bir iddianame hazırlanmadığına dikkat çeken Av. Tamer Doğan, "İddianame henüz yazılmadı. Dosya savcısının iddianame yazabilmesi için dosyayı dolduracak malzemeye ihtiyacı var çünkü dosya çok büyük oranda sosyal medya paylaşımlarından oluşuyor. O yüzden de bir süre daha bekletirler diye düşünüyorum" dedi.

ETHA'ya konuşan Doğan, "Tutuklama işleminin ardından dosyanın avukatları olarak itirazda bulunduk ancak tıpkı tutuklamada olduğu gibi hiçbir somut gerekçe sunmadan kopyala yapıştır şeklinde itirazımız reddedildi. Kararın hukuki değil siyasi olduğu kesin. Öyle ki; halen hangi örgütün üyeliğinden Taylan'ı tutsak ettiklerini bildirmiş değiller" dedi.

Kulaçoğlu'nun tutuklanmasına gerekçe yapılan İsimsizler Hareketi'nin dosyanınn küçük bir detayı olduğunu söyleyen Doğan, aslolanın tutuklamak olduğunu belirtti. Doğan şöyle konuştu: 

'AK-TROLL HESAPLARININ KAPATILMASI KULAÇOĞLU'NUN HAKLILIĞINI GÖSTERDİ'
"Çünkü aslolan tutuklamak onlar için. Her ne kadar İsimsizler'i kriminalize veya illegalize etmeye çabalasalar da amaçlarına ulaşamadıkları gibi, bütün faaliyetleri aleni yürüyen, insanları taciz veya tehdit etmeyen bir sosyal medya faaliyetinin yargılama konusu olamaması gerekir. Kaldı ki; tam da Taylan'ın da defaatle teşhir etmeye çalıştığı Ak-Trollerin hesaplarının çoğunluğunun Twitter tarafından kapatılmış olması da müvekkilin haklılığını ve suçsuzluğunu göstermeye yetmiştir."

İsimsizler Hareketi'nin de yasadışı olarak tanımlanamayacağını söyleyen Doğan, "Bir hareketin yasadışı olarak tanımlanabilmesi için hangi yasanın hangi normunu ihlal ettiğini açıkça ifade etmek gerekir. İsimsizler'in şu ana kadarki faaliyetleri dikkatle incelendiğinde herhangi bir suç unsuru olmadığı rahatlıkla görülecektir. Aksine, İsimsizler'i hedef gösterenlerin telegram grupları ve sosyal medya hesaplarına baktığımızda bir suç örgütü nasıl çalışır rahatlıkla görebiliriz" şeklinde konuştu.