19 Nisan 2024 Cuma

Küçük Armutlu'da polis baskını: Polis bir devrimciyi katletti

Sarıyer Küçük Armutlu Mahallesi'nde yapılan ev baskınında İbrahim Devrim Top adli devrimci polis tarafından katledildi.
İstanbul'un Sarıyer İlçesi Küçük Armutlu Mahallesi'nde (Fatih Sultan Mehmet Mahallesi) polis bu sabah saatlerinde 4 eve baskın düzenlendi. Polisin çatışma çıktığını iddia ettiği baskında İbrahim Devrim Top adli devrimciyi katledildi.
 
Baskın düzenlenen evin sahipleri Hakan Yıldız ve Sevgi Yıldız gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, bir eve yapılan baskında ev sahipleri Hakan Yıldız ve Sevgi Yıldız’ın gözaltına alındığı, aynı evden silah seslerinin geldiği ve dışarıya ceset torbası çıkarıldığı belirtildi. 
 
Dev-Genç tarafından yapılan açıklamada ise “Yoldaşımız İbrahim Devrim Top katledildi. Devrimciler uyuşturucuya karşı savaş veriyor, katil AKP uyuşturucu satıcılarını koruyarak devrimcileri katlediyor. Devrim Top’un hesabını soracağız” ifadelerine yer verildi.
 
Daha önce de "DHKP-C Operasyonu" adı altında mahalledeki çeşitli evlere baskın yapılmış ve 18 Ekim 2015’te Dilek Doğan kendi evinde katledilmişti. Yine aynı mahallede Yılmaz Öztürk de gece saatlerinde evine dönerken zırhlı polis aracındaki polislerin ateş açması sonucu katledilmişti.