24 Nisan 2024 Çarşamba

Kübra'yı katleden Demir: Şu an elime bir şey geçmedi

Kendisinden boşanan Kübra Aşkın'ı katleden Davut Demir yaptığı savunmada, her erkek gibi katlettiği kadını suçladı. Bununla da yetinmeyen Demir, Kürba Aşkın'ın öldürdüğü için "eline birşey geçmediğini" söyledi.

Boşandığı öğretmen Kübra Aşkın'a arabayla çarpan ve ardından tabancayla vurarak katleden Davut Demir birkez daha hakim karşısına çıktı.

Davut Demir 14 Şubat günü Mersin'de öğretmenlik yapan ve iki yıl önce kendisinden boşanan Kübra Aşkın takip etti. Kübra Aşkın'a önce otomobiliyle çarpan Demir ardından genç kadına silahla ateş ederek katletti.

Demir, hakkında "Kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma" suçlarından mübbet hapis cezası istemiyle açılan davanın 2. duruşması Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

KADINLAR ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI
Duruşma öncesi adliye önünde biraraya gelen çok sayıda kadın, "Kadın cinayetlerine, erkek şiddetine ve erkek adalete karşı sokaklardayız" yazılı pankartı açtı. Basın metnini okuyan Gizem Tatar, "Bugün, boşandığı erkek tarafından katledilen Kübra öğretmenin davasını takip etmek, erkek yargının, erkek egemen sistemin yakasında olmak için buradayız" dedi.

Tutuklu yargılanan Davut Demir ve Kübra Aşkın'ın ailesinin hazır bulunduğu duruşmada, Demir her kadın katili erkek gibi savunmasında katlettiği Kübra'yı suçladı. Demir, "Ben onun arabasına çarpmadım. Hiçbir sebep bir insan canını kıymaya değmez. Ben yaptığımı doğru bulmuyorum. Ben o gün Kübra ile karşılaşmamış olsaydım bu olay olmayacaktı. Ben planlı yapacak olsam okula gider yapardım. Şu anda elime bir şey geçmedi" dedi.

MÜŞTEKİ AVUKATLARI EN AĞIR CEZAYI İSTEDİ
Müşteki avukatları da sanığın Kübra'nın yerini bilerek onun yanına geldiğini iddia ederek, "Cinayeti bilerek ve planlı bir şekilde yapmıştır. Bu yüzden özellikle HTS kayıtlarının mutlaka incelenmesini istiyoruz. Ayrıca bölgedeki güvenlik kameralarına da bakılmasını talep ediyoruz. Şahsın en yüksek noktadan cezalandırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

AŞKIN'IN KARDEŞLERİ ŞİDDETİ ANLATTI
Duruşmada söz alan Kübra Aşkın'ın kızkardeşleri, Kübra Aşkın'ın Davut Demir'den gördüğü şiddeti aktardı. Kübra Aşkın'ın kardeşleri Zehra Özsel ve Saliha Aşkın, genç kadının canını kurtarmak için Davut Demir'den ayrıldığına dikkat çekti. Anne Sebirhan Aşkın ise konuşmakta güçlük çekti ve gözyaşları içinde katilin en ağır cezayı almasını istedi.

GÖRGÜ TANIKLARI KATLİAMI DOĞRULADI
Duruşmada görgü tanıkları da dinlendi. Görgü tanıkları Davut Demir'in Kübra Aşkın'a önce otomobiliyle çarptığını daha sonra da silahla vurarak öldürdüğünü doğruladı.

Mahkeme heyeti, müdafi avukatlarının HTS kayıtlarının istenmesine yönelik talebini reddereken, kamera kayıtlarının incelenmesi talebini kabul etti. Duruşma 23 Ocak 2020'ye ertelendi.