26 Nisan 2024 Cuma

Kübra Ekin 19 gündür nerede?

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan ve 19 gündür haber alınamayan Ekin'i aramak için ailenin tüm çağrıları ve kamuoyunda oluşan tepkilere rağmen ancak 18 gün sonra özel ekip kuruldu. Sosyal medyada ise "Kübra Ekin nerede" sorusu sorulmaya devam ediyor. 

Diyarbakır'da evden ekmek almak için çıkan Kübra Ekin'den 19 gündür haber alınamıyor. Kübra, daha önce de kıyafeti nedeniyle mayıs ayında saldırıya uğramış, etrafta bulunanların müdahalesi sonucu kurtulmuştu. Ancak bu saldırıda Kübra'nın iki dişi kırılmış, sağ el bileği incinmişti.

Hastaneye kaldırılan Kübra tedavisi sonrası yaşananları aktarmış ve yardım istemişti. Mayıs ayından bu yana güvenlik adı altında asker ve polisin konumlandırıldığı ve sürekli kameralarla gözlem altında tutulan kentte fail bulunamadı. 

22 yaşındaki Kübra Ekin'den 19 gündür haber alınamıyor. Anne Rahime Özdemir'in tüm çağrılarına rağmen polis kamuoyunda oluşan tepkiler sonucunda ancak 18 gün sonra Kübra'nın bulunması için özel ekip kuruldu. 

Öte yandan Diyarbakır Barosu da soruşturmanın daha hızlı yürütülmesini istedi. Baronun kadın komisyonunun görevlendirdiği avukatlar Ekin'in bulunması ve delillere kolay erişimi için çalışmalara başladı.