23 Nisan 2024 Salı

'Krizin faturasını emekçilere kesenlere karşı mücadeleye'

OHAL kararnameleri ile işten atılan kamu emekçilerinin işe geri alınması talebiyle Üsküdar vapur iskelesinde eylem yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu, krizin faturasının yine emekçilere ve ezilenlere çıkarıldığını belirterek, tüm emek ve demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye davet etti.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile işten atılan KESK'lilerin işe geri alınması talebiyle Üsküdar vapur iskelesinde eylem yaptı.
 
"KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde, "Kayyum değil, halk iradesi", "Demokratik belediyecilik istiyoruz", "İşimizi geri alacağız", "Parasız eğitim istedik, istiyoruz" yazılı dövizler taşındı. KESK üyeleri "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganını attı.
 
Yoğun yağış altında yapılan eylemde basın açıklamasını Vaiz Adıgüzel okudu. AKP/Saray iktidarının Yeni Ekonomi Programını eleştiren Adıgüzel, "Ne yazıkki bu ülkede tasarruf ve kemer sıkma dendiğinden akla hep emekçi kesimlerin geldiği bilinmektedir. Sendikal faaliyetlerin engellendiği, onbinlerce kamu emekçisinin ihraç edildiği, grevlerin yasaklandığı, kamu emekçilerinin yandaş konfederasyonlarla yoksulluğa mahkum edildiği, hak aramanın bastırıldığı bir ortamda elde edilen kar oranlarını paylaşmayanlar bugün zararlarını ve borçların halkın sırtına yıkmaktadır" dedi.
 
KESK olarak emeğin hakkını, demokrasiyi, laikliği ve barışı savunma devam edeceklerini belirten Adıgüzel, "Emekten yana, eşit, özgür, barış içinde, seküler bir yaşam, laik bir düzen için, aydınlık güneşli güzel günleri hep birlikte görmek için toplumun tüm kesimleri bu mücadelede memlekete ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
 
İhraçlarda KESK'in hadef olarak seçildiğinin altını çizen Adıgüzel, "Biz KESK olarak; kamu emekçisinin hak ettiği insanca yaşam için mücadele ediyoruz. İşte bu nedenle en başından beri emek ve demokrasi karşıtlarının hedefinde olduk. Bugün de yıllardır kararlılıkla sürdürdüğünüz emek ve demokrasi mücadelemiz bir suç gibi göstermeye çalışmaktadır. Bizler demokratik laik bir ülkede barış ve kardeşlik içinde insanca bir yaşam mücadelesi veren ülkemizde sendikal mücadelesin öncüsü KESK'lileriz. Yarının aydınlığa daha fazla yakınlaştığımız bir gün olacağına olan inancımızı koruyarak bugünleri aşmak için birbirimize daha fazla kenetlenmeye devam edeceğiz" diye belirtti.