7 Mayıs 2024 Salı

'Köyü boşaltın' dendi ama yardım yok: İkizköylüler yangına karşı nöbette

Yangının tehdit ettiği Fesleğen köyü ve Yeniköy Termik Santrale yakın olan İkizköy'de halk bu kez de yangına karşı nöbete başladı. Köylülere, "köyü boşaltın" dendi ama tek bir yetkili gelmedi. 

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Fesleğen köyünün çevresinde çıkan yangın sonrası, ağaçların katledilmesine karşı İkizköy'de nöbette olan halk yangına karşı da nöbete başladı. 

Yangının tehdit ettiği Fesleğen köyüne 15 kilometre, Yeniköy Termik Santrali ile 5.6 kilomete arası uzaklıkta bulunan İkizköy'de yaşayan köylülere "köyü boşaltın" dendi ancak yetkililer gelmedi. 

Çadırlı nöbet alanında ve İkizköy yerleşim alanlarında çadır sayıları azaltıldı, alanın etrafı sürülerek toprak bir set oluşturuldu, ormanın girişine 5 litrelik sular konularak olası kozalak sıçramalarına karşı ani müdahale ekipmanı sağlandı. Kazma, kürek, yangın tüpü gibi aletler temin edildi. Acil durumda tahliye araçları ve organizasyonunun da yapıldığını belirten İkizköylüler, kullanılacak araçların içinde bulunması gereken ihtiyaç malzemelerini de hazırladı.

İkizköy'ün yanmasından korkan köylüler, yangına karşı nöbete başladı.