20 Mayıs 2024 Pazartesi

Köse: Emekçilerin haklı mücadelesini destekliyoruz

İktidardan aldığı güçle sermayenin dayattığı sefalet "zammına" boyun eğmeyen işçi ve emekçilerin süren direnişlerini selamlayan HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Köse, bu direnişlerin Türkiye halklarına moral ve ilham kaynağı olduğunu kaydetti. Köse, "Grevde, eylemde, fabrikalarda, inşaatlarda, tarlalarda kısacası her yerde emeğin yanında olmaya, birlikte mücadele etmeye ve birlikte kazanmaya hazırız" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, işçi ve emekçilerin süren direnişlerini selamladı birlikte mücadele edeceklerini kaydetti. 

İktidarın topluma vurduğu "zam" darbeleriyle birlikte sermayenin de emekçilere sefalet zammı dayatarak hayatı iyice yaşanmaz hale getirdiğini söyleyen Köse, sefalet zammını kabul etmeyen emekçilerin hakları ödenmeden işlerine son verildiğini hatırlattı. Köse, "Bu sömürü ve dayatmalara karşı emekçiler, geçmişten miras aldıkları örgütlü mücadele ile sonuna kadar direnip haklarını korumaya ve büyütmeye devam etmektedir. Bunun en son örneklerini, sefalet zammı ve ağır çalışma koşullarına karşı güçlü bir örgütlülük ve direniş sergileyerek kazanan Trendyol Express emekçileri ve tıkanan toplu iş sözleşmesi sürecine karşı BBC emekçilerinin başlattıkları grevlerde ve bu grevlerin başarıya ulaşan pratiklerinde gördük" dedi. 

Türkiye halklarına moral olan ve hak mücadelelerine ilham veren direnişlere işaret eden Köse, "Bu kapsamda hepsiJET, Sürat Kargo, Aras Kargo, Scotty ve daha birçok farklı firmadaki kargo ve motokurye emekçileri sefalet zamları ve ağır çalışma koşullarına karşı demokratik haklarını kullanmış ve mücadeleye başlamıştır. Örgütlü emek mücadelesine karşı saldırılar da gecikmemiş, emekçileri işten atma hukuksuzluğuna başvurarak sindirmeyi amaçlayan sermaye, direnişleri bastırmak istemektedir" diye konuştu. 

Köse, şöyle devam etti: "Geçim sıkıntılarının had safhada olduğu, iktidar-sermaye ortaklığının emek sömürüsünü olabildiğince derinleştirdiği bir dönemde, emekçilerin yanında olduğumuzu ve haklarını almaları için demokratik mücadele ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.  Bugün, her zamankinden daha fazla adil bir dünyaya, demokratik bir yaşama ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Halkların Demokratik Partisi olarak haklı ve onurlu mücadelelerinde kargo ve motokurye emekçilerinin mücadelelerini destekliyoruz. Grevde, eylemde, fabrikalarda, inşaatlarda, tarlalarda kısacası her yerde emeğin yanında olmaya, birlikte mücadele etmeye ve birlikte kazanmaya hazırız!"