2 Mayıs 2024 Perşembe

Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 10 bin kişiyi geçti

Koronavirüs (Kovid-19) salgınında tüm dünyada yaşamını yitirenlerin sayısı 10 bini aştı. Ölümlerin yarıdan fazlası Avrupa'da. İtalya'da son 24 saatte yaşamını yitiren 627 kişiyle birlikte 4 bin 32 kişi hayatını kaybetti.

Yeni koronavirüs (KOVİD-19) hastalığı yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü, pandemi ilan ederken, tüm dünyada ölenlerin sayısı 10 bini aştı.

İTALYA'DA SON 24 SAATTE 627 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İtalya'da koronavirüs salgını nedeniyle 1 günde hayatını kaybeden kişi sayısı rekoru bir kez daha kırıldı. Son 24 saatte 627 kişi daha  hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 4 bin 32 oldu. Ülkede bugün 5 bin 986 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, toplam vaka sayısı 47 bin 21'e yükseldi.

Fransız haber ajansı AFP'nin yetkililerden aldığı bilgiye göre bugün itibarıyla tüm dünyada KOVİD-19 hastalığından ölenlerin sayısı 10 bin 80 olarak kayıtlara geçti. Ölümlerin 5 bin 168'i Avrupa ülkelerinde meydana geldi. İtalya 3 bin 405 ölümle yeni koronavirüsün tüm dünyada en büyük can kaybına yol açtığı ülke durumunda. İspanya'da koronavirüs vakalarının sayısı 20 bini geçerken ölü sayısı bini geçti. Ancak yetkililer virüsün yayılma hızının İspanya'da düşüş gösterdiğini belirtiyor. 

Almanya'da ise Robert Koch Enstitüsü'nün verdiği bilgilere göre 13 binden fazla insan virüse yakalanırken 31 kişi hayatını kaybetti. Asya ülkelerinde ise koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 431. Ölümlerin 3 bin 248'i Çin'de, 1433'ü ise İran'da meydana geldi.

İTALYA'NIN ARKASINDAN İSPANYA GELİYOR
Avrupa'da en yüksek vaka ve ölüm İtalya'da görünüyor. Arkasından gelen İspanya'da koronavirüs bulaşanların sayısının 20 bini geçtiği açıklandı. Acil Sağlık Kurumu yetkililerinin verdiği bilgilere göre virüsün yol açtığı KOVID-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise binin üzerine çıktı. İspanya'nın başkenti Madrid'in yönetimi de IFEMA adlı bir fuar alanının 5 bin 500 yatak kapasiteli bir hastaneye dönüştürüleceğini bildirdi. Bu hastanede sadece yoğun bakım hastalarının tedavi altına alınacağı vurgulandı. İspanya'nın komşusu Portekiz'de de kayıtlara göre COVID-19 hastalarının sayısı bini geçti. Portekiz'de virüs nedeniyle şimdiye kadar 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI BİN 433'E ÇIKTI
İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı arttı. Çin ve İtalya'nın yanı sıra salgından en kötü etkilenen ülkelerden biri olan İran'da 149 yeni ölümle birlikte ölenlerin sayısı bin 433'e ulaştı. İran Sağlık Bakanlığı yetkilileri virüse yakalananların sayısını ise 19 bin 644 olarak açıkladı.

FRANSA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ SÜRESİNİ UZATABİLİR
Fransa koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağını ve alınan diğer sert önlemlerin süresini uzatmaya hazırlanıyor. Fransız parlamentosunda bugün oylanan Acil Sağlık Durumu çağrısı ve buna ilişkin yasal düzenleme, hükümete özel yetkiler de tanıyor. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, hazırlanan yasal düzenlemenin salgına karşı alınan sıkı önlemlerin hayata geçirilmesine imkan sağlayacağını söyledi. Yeni düzenlemeye göre dolaşım ve toplanma özgürlüğünün kısıtlanmasının yanı sıra devlet tüm mal ve hizmetlere el koyabilecek. Salgının ilk başladığı günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki tüm solunum maskelerine el konulmasını istemişti. Bu arada Avusturya da sokağa çıkma kısıtlamalarını üç hafta uzatma kararı aldı.

İTALYA'DA 300 ÇOCUKTA VİRÜS TESPİT EDİLDİ
İtalya'da şimdiye kadar toplam 300 çocuğun koronavirüse yakalandığı bildirildi. İtalyan Çocuk Doktorları Birliği Başkanı Alberto Villani, "Çocuklar arasında şimdiye kadar ölüm ya da ağır vakalara rastlanmadı. Koronavirüsün şu an çocuklar için bir sorun yaratmadığı görülüyor" dedi. Dünya Sağlık Örgütü de virüsün çocuklarda çok ender durumlarda ağır hastalığa yol açtığını bildirmişti. Mevsimsel gribe duyarlı olan çocukların koronavirüsten niçin etkilenmedikleri henüz açıklığa kavuşturulabilmiş değil.

ÇİN'DE YENİ VAKASIZ İKİNCİ GÜN
Koronavirüsün ilk kez ortaya çıktığı Çin'de iki gündür yeni vakaya rastlanmadı. Çin Ulusal Sağlık Dairesi'nden yapılan açıklamada, ülke içinde ikinci günde de hiçbir yeni vakaya rastlanmazken, Çin'e yurtdışından gelen 39 vatandaşta virüs tespit edildiği bildirildi. Çin'e yurtdışından gelenler 14 gün karantinada kalmak zorunda. Çin'de şimdiye dek toplam 80 bin 967 koronavirüs vakası kayıtlara geçirildi. Ölü sayısı ise 3 bin 248 olarak açıklandı.