7 Mayıs 2024 Salı

Koronadan can kaybı 5025'e yükseldi

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Cizre başta olmak üzere bir çok ilde artan vakalara dair açıklama yapmadı, "ikinci dalgayı yaşamıyoruz" dedi. Koca, bugün 24 kişinin yaşamını yitirdiğini de açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Konferans yöntemi ile yapılan toplantının ardından konuşan Koca, "Yeni bir kısıtlanmayı düşünmüyoruz; ancak iller bazında, ilçeler bazında il pandemi kurulu kararlar verebilir" dedi. 

"Tedbirlere uymak normale dönüş yolunu kısaltacaktır" diyen Koca, maske takma ve fiziksel mesafeyi korumanın önemli olduğunu söyledi. 

Virüsün yayılma hızında yaz aylarında azalma olmadığını belirten Koca, ileri yaşta olanlar ve kronik hastalığı bulunanların için riskin devam ettiğini kaydetti.

Lise giriş sınavlarında ortaya çıkan sonucu hatırlatan Koca, "YKS'de yığılmanın daha az olacağını umuyoruz" dedi. 

Cizre ve Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilde vaka sayılarının artmasına ilişkin bir açıklama yapmayan Koca, "ikinci dalgayı yaşamadığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz" demesi dikkat çekti. Koca sadece, vaka sayılarının beklediklerinin üzerinde olduğunu söylemekle yetindi.

Koca, günlük verileri de açıkladı. Buna göre bugün 1.492 yeni vaka tanısı konuldu, 24 kişi ise yaşamını yitirdi. Koronadan toplam can kaybı 5025'e yükseldi.