19 Eylül 2024 Perşembe

Komünist öncüler Sağaltıcı ve Tekin Hesekê'de anıldı 

Komünist öncüler Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'in ölümsüzlüğünün ikinci yılında Hesekê'de anma yapıldı. Anmada düşman saldırılarının sosyalist yurtseverlerin iradesini kıramayacağı vurgulandı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) faşist Türk devleti ve işbirlikçilerinin suikastinde ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin'i (Metin Dîcle) ölümsüzlüğünün 2. yılında Hesekê'de andı. 

TKŞ il binasında yapılan etkinlikte salona "Komünist öncüler Ferhat Erebo ve Metin Dîcle ölümsüzdür" pankartı asıldı. Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin anısına mumların yakıldığı anma saygı duruşu ile başladı.

'İNSAN VÜCUDUNDAN YARALANIR AMA DÜŞÜNCESİNDEN YARALANMAZ'
TKŞ adına konuşan Destan Serhed, Rojava devriminin binlerce şehidin kanıyla yaratıldığını vurguladı. Destan Serhed, Sağaltıcı ve Tekin'in devrimci yaşamlarını aktardı. Destan Serhed, Sağaltıcı'nın Minbic savaşında yaralanması ve gazi olmasını yaşamında engele dönüştürmediğini hatırlattı ve şöyle devam etti: "Gazi olması onun hiçbir zaman devrim ve komünizm mücadelesinden uzaklaşmasına ya da iradesiz kalmasına neden olmadı. İnsan vücudundan yaralanır ama düşüncesinden yaralanmaz."

Ümit Tekin'in Suruç katliamının ardından yüzünü özgür alanlara döndüğünü kaydeden Destan Serhed, Tekin'in devrimcilik yaşamı boyunca kapitalizmin sınırlarına sığmadığını ve ihanetler karşısında iradi bir duruşun sahibi olduğunu belirtti.

'METİNLERİN VE FERHATLARIN YÜZLERCE TAKİPÇİSİ VAR'
Destan Serhed konuşmasının devamında şunları ifade etti: "Bütün Rojava halkının yüreğinde kendilerini ektiler, inşa ettiler. Bu yüzden unutulmazlar. Faşist Türk devleti ve onun ihanetçileri, ajanları 16 Eylül 2022'de alçakça bir pusuda iki yoldaşımızı katletti. Evet üzücü bir gün ama o acıyla yüreğimizde bir kin ekildi, yüreğimizde bir intikam yemini inşa edildi. O alçakça saldırıyla bizi irademizden, yolumuzdan uzaklaştırabileceklerini düşünmesinler. Bugün Metinlerin ve Ferhatların yüzlerce takipçisi var."

Sömürgeci Türk devletinin ajanlaştırma yoluyla devrimi boğmaya çalıştığını belirten Destan Serhed, "Bu toprakları satanların, bu toprakların çocuklarını nasıl şehit düşürdüklerini görüyoruz. Ama her birinden tek tek hesap soracağız. Hiç düşünmesinler ki bizler şu anda öyle sessiz bir süreçten geçiyoruz. Her sessizlikte büyük bir intikamda vardır. Yoldaşların ölümsüzleşmeleri onlarca kişinin komünist öncünün saflarına katılmasına, örgütlenmesine neden oldu" ifadelerini kullandı.

'ZAFER BAYRAĞI DALGALANDIĞI MÜDDETÇE İHANETÇİLERİN BU TOPRAKLARDA YERİ OLMAYACAK'
Ölümsüzleşenlerin bu topraklar ve halklar için kendini feda ettiğini kaydeden Destan Serhed, şöyle devam etti: "Teslimiyeti kabul etmeyin. Faşist Türk devletinin tüm saldırılarına en iyi cevap devrim saflarında, komünizm mücadelesinde örgütlenmektir. Buradan, faşist Türk devletine sesleniyoruz; 'Bizler buradayız ve hazırız. Bütün planlarınıza karşı mücadelemiz sürüyor. Bütün ihanetçilerinize karşı birer kalkan gibi duruyoruz'. Toraklarımızda zafer bayrağı dalgalandığı müddetçe ihanetçilerin bu topraklarda yeri olmayacak. Bu topraklar bedel istiyor, emek istiyor, fedailik istiyor. Doğrudur yoldaşlarımız şehit düştü ama binlerce kişi onların hayallerini sürdürüyor, bunun için savaşıyor."

'ONLARIN İSMİNİ ALARAK MÜCADELELERİNİ SÜRDÜREN ONLARCA GENÇ VAR'
Daha sonra CKŞ adına konuşan Gîvara Serhed ise Tekin ve Sağaltıcı'nın ölümsüzleşmesiyle onlarca sosyalist yurtseverin örgütlendiğini hatırlattı. Serhed, "Bugün onlarca kişi çocuklarının adını Metin ve Ferhat koyuyor. Onların ismini alarak onların fikriyle mücadelesini sürdüren onlarca genç var. Bugün bizler şehitlerimizin takipçileriyiz" dedi.

Faşist Türk devletinden hesap soracaklarını vurgulayan Serhed şunları kaydetti: "Yoldaşlarımız için örgütlediğimiz anmalar düşmana en büyük cevaptır. Gençliğimizin gücü, gençliğimizin örgütlediği eylemler düşmana verilen cevaptır. Şehit Metin, Şehit Baran, Şehit Zilan bize, Rojava gençliğine, Ortadoğu gençliğine; 'Gelin bu devrimin saflarına katılın, bu devrimin saflarında örgütlenin' demişlerdi. Bugün bizler bu çağrıya yanıt oluyoruz. Bizler ölümsüzlerimizin hayallerini gerçekleştiriyoruz. Saldırılara ve faşist burjuva devletlere karşı şehitlerimizin izinden yürüyeceğiz. İşgalci Türk devleti irademizi kıramayacak."

'TARİH BEDEL ÖDEYEREK İNŞA EDİLİR'
Anma'da son olarak CKŞ bünyesinde yer alan Şehit Ferhat Erebo Futbol Timi adına konuşma yapıldı. Konuşmada, "Şehit Ferhat'ın dediği gibi 'bedel ödemeden devrim yaratılamaz'. Tarih bedel ödeyerek inşa edilir. Bizler tarihte nerede yer alacağımızı seçiyoruz" dedi.

İşgalci Türk devletinin halkları yıldırmak ve korkutmak için saldırdığı hatırlatılan konuşmada şunlar ifade edildi: "Bizler hiçbir zaman korkmayacağız. Düşmana cevabını vereceğiz. Ölümsüzlerimizin yolundan yürümeye devam edeceğiz. Metin ve Ferhat yoldaşlar ölümsüzdür."

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. CKŞ bünyesinde yer alan Roza müzik grubu şarkılar söyledi. Anma "Şehîd namirin" ve "Bimre îxanet" sloganları ile sona erdi.