24 Nisan 2024 Çarşamba

Komünist kadın tutsaklar: Gelecek biziz

SKM 5. Kongresine mesaj gönderen komünist kadın tutsaklar, "Umutluyuz çünkü başka bir dünyanın mümkün olduğunu biliyoruz. Cesaretliyiz çünkü milyonlarca kadın tek yürek olmuş sokaklardayız. İddialıyız çünkü; ne istediğimizi ve ne istemediğimizi çok iyi biliyoruz. Ve kararlıyız çünkü gelecek biziz" dedi.

Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde bulunan komünist tutsaklar, SKM'nin 5. Kongresine mesaj gönderdi.

Kadın tutsakların mesajı şöyle: 
"Kapitalizmin varoluşsal krizle dibe battığı; insanlığa ekolojik yıkımdan, buhranlardan, açlıktan ve gerici savaşlardan başka bir şey veremediği, ezilenlerin ayaklanmalarla sınıf savaşımını şiddetlendirdiği günümüzde, biz sosyalist kadınların umutlu, iddialı, cesaretli ve kararlı olmamız için çok güçlü nedenlerimiz var. Umutluyuz çünkü başka bir dünyanın mümkün olduğunu biliyoruz. Cesaretliyiz çünkü milyonlarca kadın tek yürek olmuş sokaklardayız. İddialıyız çünkü; ne istediğimizi ve ne istemediğimizi çok iyi biliyoruz. Ve kararlıyız çünkü gelecek biziz. 

"Marx, 'her hayalin peşinde bir eylem vardır’ der. Bizim de güçlü irademiz ve bunu gerçek kılacak irademiz var. SKM 5. Kongresi ile haklılığımızdan ve meşruluğumuzdan aldığımız güçle yeni dönemin olanaklarını değerlendirecek ve buna uygun politika, araç ve biçimlerle kadın kitleleriyle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Hem kendi değişim dinamiklerimizi değerlendirecek ve hem de politikanın merkezine yürüyüşümüzü engelleyen yanlarımızla güçlü, iradi ve bir o kadar rahat hesaplaşarak yeni dönemi örgütleyeceğiz.

"Bugün kongreye katılan her bir delegenin bu enerji ve coşkuyla tartışmalara katılacağına olan inancımız tamdır. Dünyada sokaklara taşan öfkenin bize fısıldadığı bir gerçeklik var: Tek bir kadının iradi ve kararlı duruşu milyonlarca kadını harekete geçirebilir. Her ne kadar orada, yanınızda olamasak da heyecanımız ve yürek atışımız sizlerle...

"Bu duygu ve düşüncelerle SKM 5. Kongresi'ni selamlıyor, başarılar diliyoruz. Yaşasın Kadın Devrimimiz!"