2 Mayıs 2024 Perşembe

Kod-29 ile işten atılan Mesut Toprak haklarının iadesini istedi

Kod-29 ile işten atılan Mesut Toprak, Tur Asist Genel Merkezi önünde yaptığı açıklama ile haklarını geri istedi.

4. Vardiya İşçi Dayanışması, bir yıl önce Kod-29 ile çalıştığı Mapfre Sigorta'ya bağlı Tur Assist'ten işten atılan Mesut Toprak için Şişli'de bulunan firmanın genel müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

"Açlık, yoksulluk, güvencesizlik demektir! Güvenceli gelecek istiyorum" pankartının açıldığı eylemde "Direne direne kazanacağız" sloganı atıldı.

Açıklamayı işten atılan Mesut Toprak yaptı. Emeğin ezilmesi üzerinden iktidar kuran patronlara karşı ekmek, adalet ve özgürlük için birlikte mücadele çağrısı yaptıklarını belirten Toprak, "Kod-29 iktidar eliyle patronlara adeta altın tepside sunulmuş çok somut bir gerçekliktir. Bu gerçeklik patron sınıfının intikam hareketine dönüşmüştür" dedi.

İki temel talebinin olduğunu belirten Toprak, "İlk olarak firma haklarımı geri vermeli. İkinci temel talebim ise daha geneldir. Çünkü biliyorum ki salgın döneminde benim gibi işinden atılan, ücretsiz izine çıkarılan hakları gasp edilen yüz binlerce işçi var. Bu insanlardan bu süreçte destek mesajları da aldım, birbirimizle dayanışmanın yeni yollarını da bulduk. Şimdi bu sosyal kelepçeye mahkum yaşayan işçi dostlarımdan dayanışma ve bu sorunu çözmek için beraber hareket etmeyi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Pandeminin işçilerin hayatlarına yarattığı koşullara dikkat çeken Toprak, sendika ve konfederasyonların bu koşullara karşı inisiyatif alarak kitleleri harekete geçirmesi gerektiğinin altını çizdi.