19 Mayıs 2024 Pazar

Koçyiğit: AKP'li olmayan seçmen fişleniyor mu?

HDK Eş Sözcüsü ve HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, AKP'li üyelerin broşürlerini almayan seçmenin kimlik bilgilerini açıklamaya zorlanmasını İçişleri Bakanı Soylu'ya sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDK) Eş Sözcüsü ve HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, AKP broşürü almak istemeyen seçmeninin sorgulanmasını meclis gündemine taşıdı.
 
Koçyiğit, İstanbul Esenyurt'ta AKP'li üyelerin ev ev gezip broşür dağıttıkları ve broşürü almak istemeyen yurttaşların kimlik bilgilerini söylemeye zorlandıkları haberlerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.
 
Koçyiğit, basına yansıyan ve broşür dağıtan AKP'li kadının "AK Partimizden ve Cumhurbaşkanımızdan selam getirdim. Broşür veriyorum" demesi üzerine broşürü almak istemeyen ve olumsuz yanıt veren ev sahibi bir kadına, "İsim, soyisim nedir?" diyerek kimlik bilgilerini istediğini hatırlattı.
 
Olayla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını ve AKP'li üyelerin seçmenin kimlik bilgilerini sormalarındaki amacı öğrenmek isteyen Koçyiğit, "AKP'li olmayan seçmenler tespit edilerek fişleniyor mu?" diye sordu.
 
"Basına yansıyan görüntülerle AKP'li olduklarını söyleyen ve broşür almayan yurttaşların kimlik bilgilerini ısrarla isteyen kişiler hakkında inceleme ve soruşturma başlatacak mısınız?" diyen Koçyiğit, AKP lehine seçmen iradesi üzerinde baskı ve tehdit oluşturulduğunu da ekledi.