8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kocaeli'de Yıkılacak Duvarlar'ın imza etkinliği engellemelere rağmen gerçekleştirildi

Kocaeli'de HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen Figen Yüksekdağ'ın kitabı Yıkılacak Duvarlar'ın imza günü etkinliği, polisin engellemelerine rağmen gerçekleştirildi.

HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya, sosyal medya hesabından "Yıkılacak Duvarlar'ın imza günü etkinliği polis engellemelerine rağmen yoğun katılımla gerçekleştirildi" diye duyurdu.

Kaya'nın paylaşımına göre:
"Etkinlik saatinde önce etkinliğin gerçekleştirileceği kafeyi ve bulunduğu sokağı abluka altına alarak taciz eden polis etkinlik başladıktan sonra da sabote etmeye çalıştı. Sokağa giriş çıkışları engelleyen ve katılmak isteyenlere uzun kimlik kontrolü işlemleri uygulayan emniyet yetkililerinin tüm engelleme girişimlerine rağmen yoğun bir katılımla imza günü gerçekleştirildi.

"İmza günü etkinliği sonrasında ise sosyal mesafe kurallarına tamamen uyulmasına rağmen hatta 20 kişilik kapalı alana 20 polisle girilmesi suretiyle sosyal mesafeyi polislerin ihlal etmesine rağmen etkinliğin gerçekleştiği kafeye sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandığını öğrendik.

"Sağlık gibi en önemli insani bir durumu bile siyasi çıkarları için kullanan bir iktidarın kullanmadığı istismar etmediği hiçbir kutsal ve değer bırakmadığı açıktır. Bu haksızlıklara alışmayacağız ve her zaman hakkımızı savunacağız."