25 Nisan 2024 Perşembe

Kocaeli'de kadın seçim bürosu açıldı

Kocaeli'de kadın seçim bürosu açan Yeşil Sol Parti'ye siyasi tutsak kadınlar mesaj yolladı. Kadınlar mesajında, "Yeşil Sol Parti kadınlara hak ettiği değeri veren tek parti olarak bugünün ve geleceğin güvencesidir. Partimiz ve kadın adaylarımız etrafında kenetlenelim" ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kadın seçim bürosu açtı. Çok sayıda kadının katıldığı açılışta milletvekili adayı Eylem Arzu Kayaoğlu, kadınlarla Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutulan siyasi tutsaklar Figen Yüksekdağ, Semra Güzel, Gültan Kışanak, Nurhayat Altun, Edibe Şahin'in mesajını paylaştı.

Mesaj şu şekilde: "Sevgili kadınlar, hepinizi baharın coşkusu, kazanmaya giden yolda yürümenin heyecanıyla selamlıyoruz. 2023 seçimlerinin kaderini kadınlar belirleyecek, bizler belirleyeceğiz. Yitirilen canlarımızın, gözü yaşlı analarımızın, gasp edilen haklarımızın hesabıdır bu seçim. Hem sandıkta, hem de bütün yaşam ve mücadele alanlarında bu hesabı soracağımıza inancımız tam. Kadınların şiddete, emek sömürüsüne, ayrımcılığa hapsedilen hayatında aydınlık bir pencere açmak için geliyoruz. Yeşil Sol Parti kadınlara hak ettiği değeri veren tek parti olarak bugünün ve geleceğin güvencesidir. Partimiz ve kadın adaylarımız etrafında kenetlenelim. Jin, jiyan, azadi. Disa jin, disa jiyan. Yaşasın kadın dayanışması."

Kayaoğlu, tüm kadınları selamlayarak, tutsak kadınlara en güzel hediyeyi 14 Mayıs'ta kazanarak ve onların özgürlüğüne giden yolu açarak vereceklerini söyledi.

Kadınlar, "Jin, jiyan, azadi" sloganlarıyla büro açılışını gerçekleştirdi.