3 Mayıs 2024 Cuma

Kocaeli Kadın Platformu: Yasta değil isyandayız

Kocaeli Kadın Platformu, Sıla Şentürk'ün faillerinin devlet ve yargı olduğunun altını çizdi, "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Koruyucu ve önleyici politikalar acil hayata geçirilsin" dedi.

Kocaeli Kadın Platformu, Giresun'da Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen Sıla Şentürk için Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yaptı. "Yasta değil isyandayız, yaşamak istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde kadınlar, erkek devlet şiddetine karşı isyanlarını dile getirdi.

'İKTİDAR FAİLLERİ CESARETLENDİRİYOR'
Açıklamayı okuyan platform üyesi Güzide Saatçi, Sıla'nın yetkililerin tedbirsizliği ve ihmali ile katledildiğini söyledi. Son günlerde artan kadın katliamlarını hatırlatan Saatçi, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa uygulansaydı bu katliamların gerçekleşmeyeceğini belirtti. Saatçi, "Ataerkil egemen sistemin eğitimde, medyada, işyerinde ve gündelik hayatın her alanında yeniden üretildiği Türkiye'de, siyasi iktidarın kadına ve çocuğa karşı işlenen suçları cezasız bırakan mevcut şiddet  dili ve politikaları, şiddeti ve ayrımcılığı kurumsallaştırmakta, failleri cesaretlendirmektedir" dedi.

"Aramızdan ayrılan, hayattan koparılan her kadının ve çocuğun hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz" diyen Saatçi, "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Koruyucu ve önleyici politikalar acil hayata geçirilsin. Eşit ve özgür bir dünyayı istiyoruz, alacağız" diye konuştu.

Eylem "Kadın cinayetleri politiktir", "Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun", "Jin jiyan azadî" ve "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla sona erdi.