26 Nisan 2024 Cuma

Kocaeli-İstanbul sınırında yeryüzü sofrası

İstanbul dışına çıkış yasağı bulunan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Kocaeli-İstanbul sınırında kurulan yeryüzü sofrasına katıldı ve ?Dünyada 200 tane devlet var. 200 tane sınır var. Biz sınırsız, sınıfsız, sömürüsüz ve savaşsız bir dünya istiyoruz? dedi.
Nisan ayında İstanbul’da görülen bir davada hakkında İstanbul dışına çıkış yasağı verilen ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ile HDP Kocaeli milletvekili adayları İstanbul-Kocaeli sınırında buluşarak yeryüzü sofrası kurdu, iftar yaptı.
 
İftara Eliaçık ile HDP PM Üyesi Asiye Kolçak, HDP İl Eş Başkanı Şahabettin Işık, HDP Kocaeli Milletvekili adayları Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meryem Demir, Av. Kureyş Bilgiç ve Yasemin Üçer katıldı.
 
İki şehrin sınırında gerçekleşen buluşmada İhsan Eliaçık, İstanbul sınırında kaldı, Kocaeli sınırına geçmedi. Sınıra kurulan yeryüzü sofrasıyla iftar yapıldı. 
 
İftar öncesi konuşma yapan İhsan Eliaçık, “Özellikle bu ramazan ayında İstanbul kazan ben kepçe her yere gittim. Bugün de İstanbul sınırındayız. Karşı yol Kocaeli. Oraya geçmem yasak. Bana ceza verdiler. Daha doğrusu adli kontrol uyguluyorlar. Bazı hak ihlallerini gördüm. Bu hak ihlalleri ile ilgili görüş belirttim ve beni cezalandırdılar. Beni cezalandırarak ortalama muhafazakar insanların gözünde bir algı yarattılar. Ben yıllardır kapitalizme abdest aldıranları eleştiriyorum. Şimdi benim buradan karşı yola geçmememin anlamı nedir? Burada toplanmamızın bir nedenin de sınır kavramını tartışmaktır. Özgürlükleri ve fikirleri sınırlara hapsedemezsiniz. Hiçbir fikre hiçbir sınır sökmez. Dünyada 200 tane devlet var. 200 tane sınır var. Müslümanları sınırlarla bölmüşler. Biz sınırsız, sınıfsız, sömürüsüz ve savaşsız bir dünya istiyoruz. Biz cennete inanıyoruz. Cennete sınır, sınıf, sömürü ve savaş yoktur” dedi.