20 Mayıs 2024 Pazartesi

Koca, Sabah ve Özdağ'ın yalanlarını teşhir etti

DEM Parti milletvekili Perihan Koca, 2016 yılında vefat eden annesini kullanarak kendisi hakkında  kara propaganda yapan Sabah ve ırkçı faşist Ümit Özdağ'a tepki gösterdi. Koca, "Kişilik haklarımı hedef alan ve beni açıkça hedef gösteren bu yalan haber karşısında Sabah gazetesi ve Ceyhan Torlak denen sözde gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi. 

AKP'nin yandaş basınından Sabah, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Perihan Koca'yı hedef altı. Koca'nın 2016 yılında hayatını kaybeden annesini yalan haberlerine alet eden Sabah'ın peşine takılan ırkçı faşist Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ da Kanadalı bir askerin fotoğrafını kullanarak Koca'nın "Türk askeri aşağıladığını" öne sürdü. 

Sabah, Koca'nın annesinin tedavi gördüğü özel hastanede bir hemşirenin soyadının eski Türklerden gelme olduğunu öğrence, Koca tarafından hemşirenin odadan kovulduğunu iddia etti. Bununla da yetinmeyen Sabah, Koca'nın hastane müdürüyle görüşerek hemşireyi kovmasını istediğini ancak hastane yönetiminin hemşireye sahip çıktığını öne sürdü.
 
ÖZDAĞ YALANINI ÖRTMEK İÇİN YALAN SÖYLEDİ 
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ da bir askerin fotoğrafını paylaşarak, hemşirenin bu askerin kızı olduğunu, Türk olduğunu, Koca'nın Türklere ait soyisme dahi tahammül edemediğini iddia etti. Fotoğrafı araştıran gazeteciler ve sosyal medya kullanıcıları söz konusu fotoğrafın bir Türk askere değil Kanadalı'ya ait olduğunu ortaya çıktı. Kendini savunmaya geçen Özdağ bu kez de, "hemşirenin ismini vermek istemediği için Kanadalı askerin fotoğrafını paylaştığı" yalanına savundu. Ancak bir önceki paylaşımında Özdağ, "Aşağıdaki fotoğrafta hemşire kızımızın babasının fotoğrafını paylaşıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

KOCA: ANNEM 2016 YILINDA VEFAT ETTİ
Konuya ilişkin açıklama yapan DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, annesinin 2016 yılında vefat ettiğini, vekil olduktan sonra İzmir'de hiçbir hastaneye giriş yaptırmadığının altını çizdi. Koca, sosyal medya paylaşım sitesi X'te şunları söyledi: "Kara propagandada sınır tanımıyorlar! Rahmetli annemi bile yalan haberlerine alet edecek kadar alçalıyorlar. İktidarın sözde basını ile Ümit Özdağ bir olup şahsımı hedef alan provokasyon girişiminde bulunuyor. Ne yazık ki annemi 2016'da kaybettim. Keşke yaşıyor olsaydı da bir hastanede tedavi ettiriyor olsaydım. Ayrıca vekil olduktan sonra İzmir'deki hiçbir hastaneye giriş kaydım olmadığı kaba bir araştırma ile görülebilir. Kişilik haklarımı hedef alan ve beni açıkça hedef gösteren bu yalan haber karşısında Sabah gazetesi ve Ceyhan Torlak denen sözde gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Çamur medya her zamanki gibi çamur atma telaşında ama geçit vermeyeceğiz."