2 Mayıs 2024 Perşembe

Koç Üniversitesi işçilerinin direnişi devam ediyor

Koç Üniversitesi'nde çalışan 6 taşeron temizlik işçisinin sosyal haklar için imza kampanyası başlattıktan sonra sürgün edilmesiyle işçiler direnişe geçti. Direnişin ikinci gününde işçiler, haklarını alana kadar hiçbir yere ayrılmayacaklarını vurguladı.

Koç Üniversitesi'nde bayram ikramiyesi talebiyle imza kampanyası örgütledikleri gerekçesiyle çalıştıkları Eurest Service firması tarafından sürgün edilen taşeron temizlik işçilerinin direnişi ikinci gününde devam etti. İşçiler, Rumelifeneri'nde bulunan Koç Üniversitesi'nin önüne gelerek, "Bugün biz burada 6 işçi olarak hak arıyoruz. Siz o koltuklarda ekmek yerken biz de ekmek istiyoruz" dedi.

"Hak talep etmek suç değildir, haklarımız için direniyoruz, kazanacağız" pankartı açan işçilere Koç üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcisi destek verdi.

Dün direnişe başlayan işçilere jandarma saldırmış ve direnişe katılanları gözaltına almıştı. İşçiler, üniversite yönetimi ve firma patronlarının kendilerinden korktuğunu söyleyerek, "Koç jandarmayı da satın almış. Emekçiden korkmayın, emekçiler burada, kadınlar burada. Burada ekmeğimiz için zulme karşı, baskıya karşı buradayız. Koç bizi taşeron adı altında kölelik sistemiyle sömürüyor" ifadelerini kullandı.

İşçiler adına konuşan Levent İşler de, dün direnişe saldıran jandarmanın kendilerini üniversitenin servisleriyle karakola götürdüğüne dikkat çekerek, üniversite yönetimi ve taşeron firmanın direnişi bitirmek için işbirliği yaptığını kaydetti.

Koç Üniversitesi öğrencilerinden Kevser Turan da, öğrenciler olarak işçilerin haklı direnişlerinde sonuna kadar yanında olduklarını dile getirdi ve işçi öğrenci el ele vererek kazanacaklarını söyledi.

Daha sonra işçiler ve taşeron firma bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin detayları paylaşan Avukat Mehmet Eroldu, taşeron firmanın sürgün edilen 6 işçinin eski yerlerine dönmesi talebini reddetmesi üzerine görüşmeyi sonlandırarak masadan kalktıklarını belirtti.

Halaylarla direnişe devam eden işçiler, eylem boyunca, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları attı.