26 Nisan 2024 Cuma

'Kobanê'den Heftanin'e direnenler kazanacak'

Kobanê ve Girkê Legê'de halk, "Tecride, faşizme, işgale son" şiarıyla yürüyüş yaptı. 

Kobanê ve Girkê Legê halkı "Tecride, faşizme, işgale son. Özgürlüğü sağlama zamanı" sloganıyla devam eden kampanya kapsamında yürüyüşler gerçekleştirdi.

KOBANÊ
PYD'nin çağrısıyla yapılan eyleme Kongreya Star, Şehit Aileleri Kurumu, TKŞ ile çok sayıda kurum da katıldı. Eylemde sık sık "Yaşasın Heftanin direnişimiz", "Yaşasın Rojava Devrimimiz' sloganları atıldı.

Özgür Kadın Meydanı'ndan toplanan Kobanêliler, sloganlarla Barış Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. İşgale karşı öfkesini haykıran Kobanê halkı, özgürlükten vazgeçmeyeceğinin mesajını verdi.

Yürüyüş sonunda Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Eşbaşkanı Muhammet Şahin açıklama yaptı. Şahin "Türk devleti bütün Ortadoğu'da Yeni Osmanlı'yı kurmaya çalışıyor. Bütün devrimci örgütler ve ezilen halklar yaşanan üçüncü dünya savaşında haklarını almak istiyorlarsa bedel ödemek zorundalar, mücadele etmek zorundalar" diye konuştu.

Kürt, Arap, Türkmen, Ermeni ve Süryani halkların birliğini güçlendirmeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "Birliğimizi, örgütlülüğümüzü daha fazla güçlendirelim. Birliğimizi güçlendirirsek kazanırız. Bugün Heftanin'de görüyoruz, tüm gelişmiş teknikleriyle saldırıyorlar ve Güney Kürdistan'ı işgal etmeye çalışıyorlar. Sonraki süreçte Rojava'yı işgal etmek isteyecekler. Kobanê'den Heftanin'e kadar Kürdistan savunucuları olarak savaşan gerillayı selamlıyoruz."

PYD adına konuşan Bêrîvan Hesen de konuşma yaptı. Hesen, "Başlatılan bu kampanya ile birlikte, devrime sahip çıkmaya çağırıyoruz. Düşmanın her türlü saldırılarına rağmen Kobanê'den Heftanine direnenler kazanacak" şeklinde konuştu.

GİRKÊ LEGÊ
Qamişlo Kantonu'na bağlı Girkê Legê ilçesinde de halk kampanya kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

Şehit Xebat Meydanı'nda toplanan kitle "İşgali bitirelim, devrim değerlerini koruyalım" ve "Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'de demografik yapının değiştirilmesine hayır" yazılı pankartlar açtı.

İlçe meydanına kadar devam eden yürüyüşün ardından miting düzenlendi. Mitingde konuşan PYD Genel Meclisi Üyesi Abdülkerim Saruxan, "Türk devleti sürekli Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırıyor. Bölge halkına yönelik planlar var. Kürt halkı ve kimliği yok edilmek isteniyor. Bu nedenle kazanımlarımızı korumalıyız" şeklinde konuştu.