18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kobanê davasına sadece asker ve polis katıldı 

Kobanê davasının bugünkü oturumu avukatlar ve siyasetçiler katılmazken, gazetecilerin takibi ise turkuvaz kartı olmadığı gerekçesiyle engellendi. Polis ve askerlerin olduğu salonda gerçekleşen duruşmaya bir gün ara verildi. 

IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırıları karşısında 6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21'i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê davasının 7. duruşmasının 6. oturumu Sincan Hapishane Kampüsü'nde görüldü.

Avukatlar ve yargılanan siyasetçiler, duruşma periyotlarının adil yargılamaya uygun şekilde düzenlenmesi yönündeki talepleri kabul edilmediği için bugün de Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya katılmadı.

Duruşmayı izlemek isteyen gazeteciler ise salona alınmadı. Gazetecilere gerekçe ise yeni turkuvaz basın kartı olmamaları sunuldu.

Avukatların ve siyasetçilerin katılmadığı, gazetecilerin "turkuvaz kartı olmadığı" gerekçesiyle takibinin engellendiği duruşma, sadece polis ve askerlerin olduğu salonda gerçekleşti. Mahkeme heyetinin mazeret dilekçelerini dosyaya eklemesinin ardından duruşmaya bir gün ara verildi. 

Duruşmanın 7. oturumu 9 Aralık tarihinde görülecek.