3 Mayıs 2024 Cuma

Kobanê davasına pazartesiye kadar ara verildi

Kobanê davasında mahkeme heyeti boş  salonda duruşmayı sürdürerek yapılan başvuruları ve talepleri reddetti. Duruşmaya ,6 Aralık Pazartesi gününe kadar ara verildi. 

IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırıları karşısında 6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen eylemler gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de olduğu 21'i tutuklu 108 isim hakkında açılan Kobanê davasının 7. duruşması, verilen bir günlük aranın ardından 4. gününde Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam etti.

Dava avukatları ve rehin siyasetçiler; duruşma periyotlarının işkenceye dönüşmesini, bu konuda yapılan taleplerin reddedilmesini ve reddi hakim talebinin bir üst mahkemeye gönderilmesine rağmen karar beklenmeden duruşmaların yapılmaya devam etmesini protesto etmek için Salı gününden bu yana duruşmalara katılmıyor.

Bugünkü duruşmaya Ankara Barosundan sadece bir avukat gözlemci sıfatıyla katıldı. Buna rağmen mahkeme heyeti boş salonda duruşmayı sürdürerek yapılan başvuruları ve talepleri otomatik olarak reddetmeyi sürdürdü.

Yapılan başvuruları "yargılamayı uzatmaya yönelik girişimler" olarak nitelendiren mahkeme heyeti, duruşmaları daha önce belirlenen periyotlarla görmeye karar verdi. Şimdiye kadar başkanı ve bir üyesi değiştirilen ve müdahaleye uğrayan mahkeme heyeti, duruşmayı 6 Aralık Pazartesi gününe erteledi.