18 Nisan 2024 Perşembe

Kızıltepe'de gözaltı protestosu

Mardin'de dün yapılan ev baskınlarında 45 kişinin gözaltına alınması Kızıltepe'de protesto edildi.

Mardin'de 27 Kasım'da yapılan ev baskınlarında Barış Anneleri Meclisi üyeleri, sanatçılar, siyasetçiler ve sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 45 kişinin gözaltına alınması, Kızıltepe Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi.

Kızıltepe KESK binası önünde yapılan eylemde "Baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz" yazılı pankartı açıldı. Açıklamayı Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ergin Çetinkaya okudu. İktidarın baskıyı temel politika olarak benimsediğini belirten Çetinkaya, "Bağlı sendikalarımızın yönetici ve üyelerinin işyerlerinde ve alanlarda engelleyemedikleri mücadelesini yıpratmayı hedefleyenler, bu mücadelenin önünü kesmek için emniyetiyle, yargısıyla el ele vererek elindeki bütün olanakları kullanmaktadır" dedi.

Gözaltı ve tutuklamaların baskı ve sindirme yöntemi olduğunu dile getiren Çetinkaya, "Sendikal eylemlerin tamamen siyasi baskı ve yönlendirmelerle suç kapsamında değerlendirilmesi anti demokratik bir tutum olduğu kadar, gücünü yasalardan alması gerekenlerin hukuku ayaklar altına alması anlamına gelmektedir. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, sendikalarımız üzerlerindeki bütün baskı ve sindirme politikalarına rağmen, yıllardır savunduğumuz ilke ve değerlerin rehberliğinde fiili ve meşru mücadelesine devam edecektir. Hukuki olmaktan çok, siyasi amaçla gerçekleştirilen haksız gözaltı ve tutuklamalara son verilmeli, hukuksuz şekilde tutuklanan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" diye konuştu.