26 Nisan 2024 Cuma

Kızıl Okyanus aktivisti Ezgi ölümle tehdit ediliyor

Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivisti Aydan Ezgi, sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildi. Tehditlere tepki gösteren Kızıl Okyanus LGBTİ+, "LGBTİ+ların attığı her adım, yaşamak için aldığı her nefes politiktir. Ayrıştırıcı politikalarınıza karşı mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Bu nefret politikalarına karşı herkesi dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi direnişinde devletin ve yandaş medyanın hedef gösterdiği LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemi ve ölüm tehditlerine yenileri eklendi.

Boğaziçi direnişinde Havin Özcan ve Yıldız İdil Şen, yandaş medya tarafından özel olarak hedef gösterilirken, gözaltında polisin ölüm ve tecavüz tehditlerine maruz kalmıştı. Devletin yaklaşımından güç alanlar LGBTİ+'lara yönelik tehditlerine devam ediyor.

İstanbul'da Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivisti Aydan Ezgi, sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildi.

Aydan Ezgi, "@mehmeta2737259" adlı kullanıcı tarafından "Numaranı adresini fotoğaflarını her şeyini biliyorum. Gerçek adın ...., bugün nerelere gittiğini de biliyorum. Bu kadar şeyi bilmeme rağmen hala burada teröristlik yapıp travestilik yapacaksan bir daha dışarı çıktığında ölünü toplarlar yoldan. Haberin olsun ha inanmassan bugün de ........ gittin biriyle buluştun. Marketlere girdiniz umarım bu yeterli olmuştur. Bıktık artık senin gibilerin adımızı zedelemesinden eger yaptıklarına son vermezsen bir daha ki dışarı çıkışında haberlere çıkarsın" şeklinde tehdit edildi.

'NEFRETİ MEŞRULAŞTIRANLARA YANITIMIZ GÖKKUŞAĞI BAYRAĞI'
Ezgi'ye yönelik tehditlere tepki gösteren Kızıl Okyanus LGBTİ+, erkek egemen heteronormatif sistem içerisinde LGBTİ+'ların her gün hedef gösterildiğine dikkat çekti, benzer saldırılara Boğaziçi direnişi sürecinde aktivistleri Havin Özcan ve trans kadın aktvist Yıldız İdil Şen'in de maruz kaldığını hatırlattı.

Aydan Ezgi'nin cinsel kimliği ve politik görüşü nedeniyle tehdit edilmesine tepki gösteren Kızıl Okyanus LGBTİ+, "Yoldaşımız Aydan'ı evine kadar takip eden ve cinsel kimliğini hedef alarak ölüm tehditleri saçan bu kişi ve bu fobinin temelini güçlendiren erkek egemen heteronormatif sistem bilsin ki Aydan Ezgi asla yalnız değildir. Lubunyaları ne hedef göstermeniz ne de tehdit etmeniz, bizleri nefretiniz karşısındaki haklı mücadelemizden alıkoyamayacaktır. Buradan ilan ediyoruz ki ne yalnızız ne de yanlış. Ancak bu nefreti meşrulaştıran her kimse onlara cevabımız gökkuşağı bayrağı ile bizleri yok saymaya çalıştıkları alanlarda cesurca karşılarına dikilmek olacaktır" diye belirtti.

'LGBTİ+'LARIN YAŞAMAK İÇİN ALDIĞI HER NEFES POLİTİKTİR'
LGBTİ+'ların attığı her adımın, yaşamak için aldığı her nefesin politik olduğuna işaret eden Kızıl Okyanus LGBTİ+, "Ayrıştırıcı politikalarınıza karşı mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Bu isyan sürecek ve hiçbir lubunyanın kirpiğine dahi zarar vermenize izin vermeyeceğiz" diyerek nefret politikalarına karşı herkese LGBTİ+'larla dayanışma içinde olma çağrısında bulundu.