13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kıyı dolgusu mahkeme kararına rağmen devam ediyor

Altınordu ilçesinde kıyı dolgusu çalışmaları mahkeme kararına rağmen etmesine tepki gösteren ORÇEV, çalışmaların durdurulmasıyla ilgili yerlere dilekçe verdi. 

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu ilçesindeki kıyı dolgusunun yürütmesinin durdurulmasına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilmesine ilişkin dilekçe verdi. Ordu Valiliği ve İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne verilen dilekçede projenin Ordu 1. İdare Mahkemesi tarafından "yürütmeyi durdurma" kararı verildiği belirtildi.

Konuya dair açıklama yapan ORÇEV, "Yürütmeyi Durdurma" kararının belediyeye gitmesine rağmen çalışmaların durmadığını aktardı. Belediyenin mahkeme kararına uymadığı için suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen açıklamada, "Kıyı Düzenleme ve Rekreaktif Amaçlı Dolgu projesi için açmış olduğumuz ‘Yürütmeyi Durdurma ve ÇED iptal' davasında Ordu 1. İdare Mahkemesi, ‘2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca açıkça hukuka aykırı olan ve uygulaması halinde davacı açısından telafisi güç zararlara yol açılabileceği anlaşılan dava konusu işlemin teminat alınmaksızın dava sonuna kadar yürütülmesinin durdurulması' kararı 21 Ocak tarihinde oy birliğiyle verildi" ifadeleri yer aldı.

Civil Irmağı kenarında Tayfur Gürsoy Parkı önünde kumsalda beton dökülerek tesis yapıldığına değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca proje içinde olan Melet Irmağı doğu yönünde mendirek ve balıkçı barınağı yapımı da devam etmektedir. Mendirek, yürütmenin durdurulması kararı verilen projede de bulunmaktadır. Yapılması durdurulmalıdır. Mahkeme kararının uygulanması, uygulamayanlar hakkında işlem yapılmasını; hukuksal ve yasal haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini ve yapılan incelemenin ve sonucunun bilgi edilme yasası gereği derneğimize bildirilmesini talep ediyoruz."