30 Nisan 2024 Salı

Kışanak'tan Dersim halkına çağrı: Birlikte kazanalım

Kandıra Hapishanesinde rehin tutulan DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, Dersim halkına, "Birlikte kazanmanın, kentimizi de kendimizi de yönetmede kararlaşma günüdür" mesajını gönderdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, Dersim halkına bir mesaj gönderdi.

Partinin Dersim İl Örgütü'nün sosyal medya hesabında paylaşılan mesajda Kışanak şunları söyledi:
"Sevgili Dersim halkı, Seyid Rıza'nın, Bese Ana'nın, Şahan Ağa'nın yiğit torunları, Alişer'in, Zarife'nin, Sakine'nin yoldaşları size hep inandım, devrimci duruşunuza hep güvendim, direnişinize hep saygı duydum, sizden güç aldım.
"Mücadele devam ediyor. Her zamankinden daha fazla bir arada olmaya, birlikte başarmaya ihtiyacımız var. Kazanmanın dışında hiçbir şansımız yok. Gün tartışmanın, ayrı düşmenin, dışarda kalmanın, küsmenin günü değil, bir olmanın, mücadelede ortaklaşmanın, birlikte kazanmanın, kentimizi de kendimizi de yönetmede kararlaşma günüdür.
"Bunun adresi de Dem Parti'dir. Eşbaşkan adaylarımıza sahip çıkmanız dileğiyle Kandıra'dan, rehin alındığımız hücreden Dersim'e devrimci selamlarımı gönderiyorum. Bu inançla diyorum: Şare Dersimî wurze, DEM ame. Serkewtin e ma yo…"