19 Nisan 2024 Cuma

Kışanak'tan Adalet Nöbeti'yle dayanışma

Hasta tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti'nin 19 gününde dayanışma mektubu gönderen Kışanak, kamuoyuna ses çıkarma çağrısı yaptı, ailelerin direnişini selamladı. 

Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek ve infazları tamamlanmasına rağmen tahliyeleri engellenen tutsakların serbest bırakılması için Diyarbakır Barosu hizmet binasında tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti 19. gününde. 

Demokratik kitle örgütler, siyasi partiler başta olmak üzere ziyaretlerin sürdüğü nöbete Kandıra Hapishanesi'nde tutulan yerine kayyum atanan Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak da dayanışma mesajı gönderdi.

Kışanak'ın aileler gönderdiği destek mektubu şöyle:

"Çok saygıdeğer annelerimiz;

Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyor, mücadelenizde başarılar diliyor ve başaracağınıza inancımın tam olduğunu ifade etmek istiyorum. Sizler her zaman toplumsal vicdanın ve insanlık değerlerinin sesi oldunuz. 
 
Sağlıklı bir yaşam hakkı vazgeçilmez ve hayati önem taşıyan bir haktır. Zalimler bu hakkı hasta mahpuslara çok görüyorlar. Sizlerin onurlu direnişi ve halkımızın ve bizlerin her koşulda zulme karşı dik duruşu zalimleri bu tutumlarından vazgeçireceğine inanıyorum. 
 
Hasta mahpuslar hemen, biran önce serbest bırakılmalıdır. Herkesi  bu acil soruna çözüm bulmak için harekete geçmeye çağırıyor; bir kez daha direnişinizi selamlıyor, özgürlük umutlarımı sizlerle paylaşıyorum."