18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kırşehir'de Gül Kitabevi'ni yakan faşistlere 3 ay hapis ve para cezası

8 Eylül 2015'te Kırşehir'de Gül Kitabevi'nin de içinde bulunduğu 20'den fazla dükkânın yakılıp yağmalandığı faşist saldırının davası sonuçlandı. Mahkeme heyeti, 86 sanığa ödül gibi cezalar verdi. Sanıkların kimisi 3 ay 10 gün hapis cezası alırken kimisi 2000 TL para cezası verildi.

HDP binalarına ve Kürtlere yönelik faşist saldırıların yoğun yaşandığı 2015'te, Kırşehir'de Gül Kitabevi'nin de yakıldığı faşist saldırının davası sonuçlandı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından beraatlerine hükmettiği 86 sanığa, "mala zarar verme" ve "kasten yaralama" suçlarından ise bazılarına 2 bin lira para, bazılarına da 3 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, dava sürecinde hayatını kaybeden 2 sanığın dosyasının düşürülmesini karara bağladı.

NE OLMUŞTU?
Kırşehir'de sosyal medya üzerinden örgütlenen faşistler Gül Kitabevi, Diyarbakır Tatlı Salonu ve Çölpazarı olmak üzere 20'den fazla dükkanı yakarak yağmaladı.

Gül Kitabevi sahibi Eşref Odabaşı ve Sait Akıllı'nın da içinde bulunduğu dükkana molotof atarak yaktı. Akıllı ve Odabaşı'na polislerle beraber saldıran faşistler, Akıllı'nın burnunu kırdı ve başından yaraladı, Odabaşı'nın ise kaburgaları kırıldı.

Tatlı salonuna yapılan molotoflu saldırıdan sonra faşistler dükkan bir daha açılırsa tekrar yakacaklarını söyleyerek tehdit etti.

Genel seçimlerde HDP Milletvekili adayı Onur Şahin'in de evine giden faşistler, Şahin'i bulamayınca evin önünden ayrıldı. Gece boyunca Kayseri-Kırşehir yolunda doğudan gelen araçları durduran faşistler, bazı araçların içindekileri darp etti, otobüsleri taşladı.