25 Nisan 2024 Perşembe

Kırklareli İnece'de halk ÇED toplantısına izin vermedi

Kırklareli'ye bağlı İnece beldesinde yapılmak istenen ÇED toplantısına halk izin vermeyerek bakanlıktan gelen görevlileri kovdu.
Kırklareli merkeze yakın Dokuzhöyük, Karahalil, İnece ve Ulukonak köylerinin ortasına yapılmak istenen termik santral için İnece beldesindeki bir düğün salonunda ÇED toplantısı yapılmak istendi.
 
Ancak çevre köylerden gelenler ve Kuzey Ormanları Savunması, termik santrale karşı "Zehir solumak istemiyoruz. Köyümüzden defolup gitsinler" diyerek bakanlık yetkililerini kovdu.
 
Bakanlık yetkililerinin İnece'den ayrılması üzerine tekrar bir araya gelen köylüler yaptıkları konuşmada şunları söyledi:
"Geldikleri gibi gittiler. Şu anda bilgilendirme toplantısının yapılmadığına dair tutanak tutuluyor. Biz de kendi tutanağımızı tutarak imzalarımızı atıyoruz. Süreç yargıya taşındığında Trakya Platformu ile birlikte bu süreci tesis edeceğiz. Anlaşılmıştır ki sermaye para ve kar hırsıyla, insanların yaşamına, topraklarımıza rağmen ne kadar saldırırsa halkımız da o kadar dik duracak."