18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kirazlıyayla'da yapılan keşfe halk katılımı engellendi

TMMOB'a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası'nın 2 parsel tarım alanının, tarım dışı amaçla kullandığını ifade ederek açtığı dava kapsamında bugün bilirkişi heyeti, Kirazlıyayla'ya gelerek keşif yaptı, keşfe halkın katılması engellendi. 

Yenişehir'e bağlı Kirazlıyayla köyünde yapımı süren Çinko-Bakır-Kurşun Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı'na karşı halkın hukuk mücadelesi sürüyor. Geçimlerini tarım ve hayvancılıktan sağlayan Kirazlıyaylalı halk, şirketin çalışmalarına son vermesini istiyor.

TMMOB'a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası'nın 2 parsel tarım alanının, tarım dışı amaçla kullandığını ifade ederek açtığı dava kapsamında bugün bilirkişi heyeti, Kirazlıyayla'ya gelerek keşif yaptı.

Bugün saat 14.00'da yapılacağı söylenen keşfe katılmak için giden Kirazlıyaylalı halkı ve Bursalı doğaseverler de jandarma ile karşılaştılar. Bilirkişi heyetine, keşif sırasında sorunlarını ve kaygılarını anlatmak isteyen halka jandarma alana yalnızca avukatların alınacağını söyledi.

Fabrika alanında yapılan keşfe Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fevzi Çakmak ve avukat Gülden Zambak katıldı. Bilirkişi heyeti, rapor hazırlamak üzere Kirazlıyayla'daki keşfini tamamlad