27 Nisan 2024 Cumartesi

Kimyasal atık dereyi fosforlu yeşile boyadı

Tuzla'nın Orhanlı Mahallesi'nde kanalizasyona dökülen kimyasal atıklar, mahallede akan dereyi fosforlu yeşil rengine boyadı. HDK Ekoloji Komisyonu, olayın takipçisi olacağını belirtti.

İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Orhanlı Mahallesi'nde kanalizasyonlara dökülen kimyasal atıklar bölgedeki derelere karışıyor. Kimyasal atıklar nedeniyle derenin rengi fosforlu yeşile döndü.

Mahalle halkı hem kötü koku hem de renk nedeniyle endişeli. Mahallelinin haber vermesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ ekipleri bölgede temizlik çalışması başlattı.

SEBEP KİMYASAL ATIK
Mahalle Muhtarı Ayhan Tokgöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suların renginin değişmesinin ve kötü kokunun nedeninin kanalizasyonlara dökülen kimyasal atıklar olduğunu belirtti.

HDK Ekoloji Komisyonu ise "Tuzla Orhanlı Mahallesi'nde yaşanan kimyasal atık görüntüleri sanayii bölgelerindeki denetimsizliği gözler önüne seriyor. HDK Ekoloji Komisyonu olarak ilçemizde daha önce de yaşanan benzer olayların, insan doğa çevre ve tüm canlılara zarar verecek olan bu durumun aydınlatılıp gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatılmasını istiyoruz. HDK Ekoloji Komisyonu olarak olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" dedi.