19 Nisan 2024 Cuma

Kılıçdaroğlu: 'Askıda ekmek' iktidarın rezilliğini iyi anlatıyor

"Askıda ekmek" CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimizi, bu iktidarın bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi anlatamazsınız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

'TONLARCA PARA VAR AMA ÖĞRETMENE ÖĞRENCİYE YOK'
Erdoğan'ın eğitim sistemine ilişkin yaptığı konuşmadaki "Fikri iktidarımızı hâlâ tesis edemedik" sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan senin iktidarın Orta Çağ fikri bile değil, sen ondan bile geridesin. 4+4+4 eğitimi getiren sen değil miydin? Düşlediği eğitim sistemi, fikri iktidarı gerçekleştirme ihtimali kocaman bir sıfır. Neden bu ülkede 3 milyon öğrenci internete giremiyor. Türk Telekom'u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin, sen bunun ne olduğunu biliyor musun? 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyorsa, bunun sorumluluğu kimde? İhtiyaç sahibi öğretmen ve ailelere ücretsiz bilgisayar verilsin dedim. Tonlarca para var ama öğrenci, öğretmene yok" dedi.

'İKTİDARIN BİZİ GETİRDİĞİ NOKTAYI BUNDAN DAHA İYİ ANLATAMAZSINIZ'
MHP'nin "askıda ekmek" kampanyası Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Pandemi sürecinde para hazinede olsaydı, her vatandaşa 48 bin lira para ödenebilirdi. Aile başına 165 bin lira para ödenirdi. Nereye gitti bu paralar, tefeciye. Tefeciye Erdoğan ve damadı hizmet ediyor. Halka hizmet götüren diyen ise biziz. Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Ne proje ama. Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimizi, bu iktidarın bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi anlatamazsınız. Beyler milyar dolarları tefeciye yağdırırken işinden olan adama bin 168 lira veriyor. Bunlarda vicdan var mı Allah aşkına. Onların halkla ilgisi yoktur. 83 milyonun 18 yılda burnundan getirdiniz."

'AKP'YE SEÇMENİ BİLE GÜVENMİYOR'
AKP'ye seçmenin bile güvenmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Seçmenin 85,3'ü açıklanan rakamlar doğru değil daha fazladır diyor. AKP seçmeninde bu oran yüzde 70. Kendi seçmenin bile senin yalan söylediğini biliyor. Tefecilerin yanında bir de beslemeler var. Önce ihale veriyorsun, sonra Remi Gazete'den vergi milyarlık vergi istisnası getiriyorsun. Medya bizim sesimizi duyurmuyor diyor. Senin medyanı okuyan yok ki. Yalan söylediklerini herkes biliyor zaten. Psikolojik bir kanal orası gerçeği anlatmıyor ki A Haber. Elektrik dağıtım şirketleri var. EÜAŞ'tan elektriği alıp vatandaşa satıyorlar. Elektrik dağıtım şirketinden 17 kuruşa alıyorlar vatanadaşa 41 kuruşa satıyorlar. Kim besleniyor? Kim buradan kazanıyor? 2020'de bunu 25 kuruştan alıp vatandaşa 75 kuruşa satıyorsun. Bunların yatacak yeri yok. Bu kadar insafsızlık olur mu? Saray iktidarı kime hizmet edeceğini iyi biliyor. Para babalarına, dolar babalarına hizmet etmekte sorun yok. Ama vatandaşa gelince hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.