21 Mayıs 2024 Salı

Kiel'de Demirtaş'ın Efsun kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

Almanya'nın Kiel kentinde, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Efsun kitabının tanıtımı yapıldı.

Almanya'nın Kiel kentinde Alevi Toplumu'nda HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Efsun kitabının tanıtımı yapıldı. Tanıtımda söz alan HDP eski Karakoçan Belediye Eşbaşkanı Burhan Kocaman siyasal süreci değerlendirdi.

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında tüm devrimci tutsakları selamlayan Kocaman, "Erdoğan faşizmi HDP'nin büyüdüğünü görünce ilk işi çözüm masasını devirmek HDP'nin Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere on binlerce HDP'liyi tutukladı. Bu şekilde HDP'yi bitireceğini sansa da HDP her seferinde kendini yenileyerek daha güçlü bir şekilde yoluna devam etti.Beş yıl önce başlatılan HDP'yi bitirme operasyonu devam etmektedir, şimdi ise kapatmak isteniyor bizlere düşen görev Kürdüyle, Alevisiyle, kadınıyla, genciyle HDP etrafında birleşip geleceğimize sahip çıkmak" dedi. 

Demirtaş'ın Efsun' undan Yüksekdağ'ın Yıkılacak Duvarlar kitabından bahseden Kocaman, şöyle devam etti: "Cezaevlerindeki tutuklu vekillerin kitapları aslında bize onların kültürel ve edebi yönlerini de ortaya koyuyor ve onları daha yakından tanıma fırsatımız oluyor."

Efsun'u ise Agif üyesi Mustafa Biçim okurken Türküleriyle Güner Sümbül eşlik etti.

Efsun' un yanı sıra Ali Aktaş'ın yaşamını anlatan kitap, Yıkılacak Duvarlar, Kürt Siyasetinin Mor Rengi ve Bir Taksicinin Anıları kitapları da tanıtıldı.