4 Mayıs 2024 Cumartesi

KHK'lere karşı eylem 194. haftasında

OHAL KHK'leriyle ihraçlara karşı İzmir'de süren eylemin 194.'sünde, tüm KHK'ler iptal edilene ve ihraçlar işe iade edilene kadar mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 No'lu Şube, haksız ve hukuksuz şekilde OHAL KHK'leriyle ihraç edilen kamu emekçilerinin işine iade için düzenlediği oturma eylemi 194. haftasında. Karşıya çarşıda "Oturma eylemimiz 194.haftasında" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam okudu.

İşinden ihraç edilen birçok kamu emekçisinin hayatını devam etmek için farklı işlerde çalıştığını söyleyen Beyazadam, "Yeni bir takvim yılına girdiğimiz bu günlerde işlerinden ihraç edilen arkadaşlarımızın mağduriyeti artıyor. Uluslararası düzlemde zor durumda kalmamak için kurulan sözüm ona Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri Komisyonu'nun icraatları maalesef ülke tarihinde karanlık birer sayfa olarak yerini alıyor. Adeta oyalayarak arkadaşlarımızı mükerrer olarak cezalandırma aparatına dönmüş olan bu oyalama komisyonu toplumsal vicdanı ve adalete olan güveni zedelemektedir" dedi.

İşlerine dönene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Beyazadam "Çıkardığınız tüm KHK'leri iptal edin ve arkadaşlarımızı derhal işlerine iade edin. Toplumun vicdanında daha fazla yaralar açmayın. Bizler hakikat mücadelelerinde arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bütün arkadaşlarımız mutlaka işlerine dönecek" diye konuştu.