26 Nisan 2024 Cuma

'KHK'lar gidecek, biz kalacağız'

KHK ve geçici 35'inci maddeye karşı bir araya gelen KESK Amed Şubeler Platformu, ihraç ve sürgünlere karşı kamu emekçilerinin yanında olacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu emekçilerine ihracın yolunu açan geçici 35'inci maddenin kaldırılması için Yenişehir'de bulunan Hazal Park'ta bir araya geldi.

"KHK'lar gidecek, biz kalacağız" pankartı açılan eylemde, basın açıklamasını Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şubesi'nden Serap Akçadağ Yıldız okudu. KESK olarak ihraç edilen, sürgüne gönderilen, açığa alınan her bir emekçinin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Yıldız, AKP-MHP iktidarının anti-demokratik uygulamalarına karşı çözümün yılmadan mücadele etmek olduğunu vurguladı.

Yıldız, "Demokratik, toplumcu, ekolojik, kadın eksenli sendikacılık mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Despotlara karşı özgür düşünceyi, savaşa karşı onurlu bir barışı, ölümlere karşı yaşamı, yok etmeye karşı yaşatmayı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, karanlığa karşı aydınlığı savunduk ve savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Emekten, haktan, insan onuruna yakışır bir hayat için mücadele hattını örmeye devam edeceklerinin altını çizen Yıldız, "Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakabilmek için direne direne kazanacağız, hiçbir güç, hiçbir kuvvet bizi bu mücadelemizden alıkoyamaz" dedi.

Eylem boyunca, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganı atıldı.