18 Mayıs 2024 Cumartesi

KHK eyleminde 1 Mayıs'a çağrı

KESK Mersin Platformu, ihraç edilenlerin işe iadesini isterken yarın yapılacak 1 Mayıs yürüyüşüne çağırdı.

Kamu Emekçileri Sendika Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, ihraçlarla ilgili Özgür Çocuk Parkı'nda açıklama yaptı. "Haksız ve hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin" ve "Reddinizi reddediyoruz! KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı açıklamaya, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri katıldı.

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Doğan, KHK ile yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekerek, "İnsanları, gecenin bir vakti, hiçbir gerekçe göstermeden, işinden atmanın, bir kabus gibi yıllardır emek verdikleri mesleklerinden ve işlerinden uzaklaştırmanın nasıl trajedilere sebep olduğunu zaman içerisinde gördük. Bu zulümden sonra hastalanıp ölenler, öldükten sonra işe iade kararları verilenler, kendi canına kıyanlar iktidardakilere hikaye gibi gelebilir ancak bu kabusu yaşayan binlerce insan var. Biz her hafta burada haksız hukuksuz uygulamaların bedellerini haykırmaya devam ettikçe, iktidar fütursuzca hukuksuzluğu kurumsal hale getirme çabasından vazgeçmiyor. Milyonlarca insanın sokaklarda mevcut düzene baş kaldırdığı gezi eylemleri için, delilsiz, tanıksız ve haksız mahkumiyetler kamuoyu vicdanını acıtmaya devam ediyor" diye konuştu.

Anayasa ve yasalar üstü davranan, hükümet organı gibi çalışan OHAL Komisyonu'nun lağvedilmesini isteyen Doğan, "OHAL Komisyonunun verdiği ret kararları derhal yürürlükten kaldırılmalı, haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan memurlar, suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri, haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir. Geçici 35.Madde yürürlükten kaldırılmalıdır" dedi.

Doğan, herkesi sesini yükselmek için yarın yapılacak 1 Mayıs yürüyüşüne davet etti.

"KHK'ler gidecek biz kazanacağız" ve "İşimize geri döneceğiz" sloganlarıyla eylem sona erdi.