18 Mayıs 2024 Cumartesi

KHK eylemi 209. haftasında: 1 Mayıs'ta Gündoğdu'dayız

Eylemlerinin 209. haftasında olan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube, KHK'lere karşı mücadelenin süreceğini kaydederken 1 Mayıs'ta Gündoğdu'da olacaklarını duyurdu. Eylemde ayrıca HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın 29 Nisan'da görülecek duruşmasına çağrı yapıldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 Nolu İzmir Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi için yaptığı oturma eylemi 209’uncu haftasında. Karşıyaka çarşısında bir araya gelen KHK'liler, "İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz" yazılı pankartı açtı; Söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var", "Yalana, talana, yoksulluğa karşı 1 Mayıs’ta alandayız", "Haklarımızı, hayatlarımız, kazanımlarımız için 1 Mayıs’ta alana" dövizlerini taşıdı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü ve HDP Milletvekili Serpil Kemalbay'da destek verdi.

'BU ALANI TERK ETMEYECEĞİZ'

Basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Sekreteri Zeliha Danyeli, "Her alanda büyüyen kadın mücadelesi engellenmek isteniyor. Redlerinizi reddediyoruz. OHAL Komisyonu lağvedilmeli ve hukuksuz şekilde ihraç edilen arkadaşlarımız bir an önce görevlerine iade edilmelidir. 209 haftadır bu hukuksuzluk son bulsun diye alandayız, ihraç edilen son arkadaşımız işine geri dönünceye kadar bu alanı terk etmeyeceğiz" dedi.

'1 MAYIS'TA GÜNDOĞDU'DAYIZ'

Gezi davasında çıkan siyasi karara tepki gösteren Danyeli, "Toplumsal muhalefeti sindirmeye yönelik bu karara imza atanlar gün gelecek halka hesap verecektir. Boyun eğmeyen, susmayan, direnenlere bu alandan bin selam gönderiyoruz. Gün şikâyet etme günü değildir. Biz tüm sömürülenler, yoksullaşanlar, ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 82 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var.Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana biz kamu emekçileri 1 Mayıs günü Gündoğdu Meydanında olacağız” çağrısı yaptı.

KEMALBAY: DENİZ POYRAZ'A YAPILAN SALDIRI TÜRKİYE'NİN BARIŞINADIR

DP Milletvekil Serpil Kemalbay ise, ne Gezi ne de Kobane davalarının hukuki olmadığını dile getirdi. 1 Mayıs'a giderken haramilerin saltanatını son verecek, düzeni değiştirecek mücadeleyi yükselteceklerini ifade eden Kemalbay, “Kadın Mücadelesi bize burada örnek. Kadınların 1 Mayıs'ta giderken yaşamların da uğradıkları ayrımcılık, şiddet, istismar da taleplerimiz arasında. İstanbul Sözleşmesini de savunmaya devam edeceğiz. 'Cezaevlerinde tutuklulara özgürlük, Aysel Tuğluk yoldaşımıza özgürlük' diyerek 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız" dedi. 

Kemalbay ayrıca "29 Nisan'da Deniz Poyraz'ın duruşması var. Sizleri bu duruşmayı davet ediyorum. Deniz Poyraz'a yapılan saldırı Türkiye'nin barışına, emeğine yapılan saldırıdır” dedi.

Eylem " Direne direne kazanacağız", “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Biji Yek Gulan”  sloganlarıyla sona erdi.