20 Mayıs 2024 Pazartesi

KGÖ MK: Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan

1 Mayıs'a çağrı yapan Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Merkez Komite, "İnsanlığın, doğanın, tüm canlı yaşamın katili; erkek egemen burjuva faşist iktidarlardır. Emekçi insanlığın iktidarı için KGÖ saflarında örgütlenelim, partimiz MLKP'nin kızıl bayrağı altında devrimci savaşı büyütelim ve faşizmi yenelim" dedi. 

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Merkez Komite, 2022 1 Mayısı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı. KGÖ Merkez Komite,  Türkiye ve Kürdistan'da,ve dünyada emperyalist küreselleşmenin krizinin derinleştiğini belirtti, kapitalizmin iktisadi, siyasal ve ideolojik çıkışsızlığı büyürken, dünya işçi sınıfı ve ezilenlerin bu koşullar altında 1 Mayıs'a hazırlandığını kaydetti. 

'İŞÇİ SINIFI PATRONLARA GÜCÜNÜ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR'
Yoksulluk, işsizlik, ağır sömürü koşullarının derinleştiğini ve işçi sınıfının söz, eylem ve örgütlenme hakkının gasp edildiğinin altını çizen Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Merkez Komite'nin açıklaması şöyle devam etti: "Sendikalı olmak suç sayılıyor, grev yapmak yasaklanıyor. Faşist şeflik rejimi hak arayan işçiye copla, gazla, işkence ve gözaltılarla cevap veriyor. Ama nafile! İşçi sınıfı fiili grev dalgasıyla, kararlı duruşu ve gelişen sınıf bilinciyle faşist şefliğe ve patronlara gücünü göstermeye devam ediyor..

'ERKEK EGEMEN DEVLETLE SAVAŞ HALİNDE'
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde onlarca kentte meydanları zapt eden, faşist şefliğin polis gücünün her türden saldırısına karşı eylemi sürdüren, polis barikatını aşmakta en kararlı kesim olan genç kadınlar, homofobik ve transfobik politikalar karşısında mücadele eden LGBTİ+'lar hakları, geleceği ve hayatları için erkek egemen devletle savaş halinde.

'İNKARCI SÖMÜRGECİLİĞE KARŞI KÜRT HALKI DİRENİŞİ BÜYÜTÜYOR'
İnkarcı sömürgeci boyunduruk altında tutulan Kürt ulusunun evlatları her gün devlet tarafından katlediliyor! Genç bir çoban, sokağında top oynayan yahut evinde uyuyan bir çocuk; sömürgeci işgale karşı savaşan bir gerilla, Newroz alanında bir üniversiteli genç ve dahası... Faşist baskı ve terör, halka dönük işkence, katliam, gözaltı ve tutuklamalarla sürerken, Newroz günü engel ve yasak tanımadan milyonlar olup meydanlarda özgürlüğü haykıran Kürt haklımız, inkarcı sömürgeciliğe karşı direnişi büyütmeye devam ediyor.

'GENÇLİK ÖZGÜR BİR GELECEK İÇİN DİRENİŞİ BÜYÜTÜYOR'
Gençlik yığınları yoksulluk ve geleceksizlik kıskacında boğuluyor, egemenler tarafından ya faşist saflara kazanılmak ya da faşist baskı ve terörle ezilmek isteniyor. Yüzbinlerce genç güvencesiz ve ucuz ücretle çalıştırılıyor, milyonlarcası işsiz! Eğitim sistemi paralı, niteliksiz, cinsiyetçi ve faşist!Üniversiteler faşist şefe bağlı kayyumlar tarafından yönetilirken, faşist çete örgütlenmelerinin önü açılırken, ÖGB-Polis ve soruşturma terörü tırmandırılırken, faşist baskı ve yasaklarla boyun eğdirilmek istenirken gençlik, onurlu yaşam ve özgür bir gelecek için direnişi büyütüyor!

'DEVRİMCİ TUTSAKLAR ZULME DİRENİYOR'
Faşist şeflik rejimi işçi ve emekçilere, kadın ve LGBTİ+'lara, gençliğe dönük saldırılarını arttırırken, bir yandan da zindanlarda faşizme karşı savaşan örgütlü güçleri kırmayı hedefliyor.. Devrimci tutsaklara dönük halktan tecrit etme, iradesini kırma, örgütsüzleştirme, teslim alma ve ezilenlere güç gösterisi yapma hedefiyle işkenceyi sürdürüyor. Hapishaneler, emekçi halkın evlatları ve örgütlü güçleri için tabutluk yapılmak isteniyor. Ama devrimci tutsaklar teslim olmuyor ve tecrit zulmüne ve faşist uygulamalara karşı hücre hücre direniyor!

Devrim ve karşı devrim arasındaki çarpışmanın şiddetlendiği, kitle hareketinin gelişmeye başladığı ve faşist şefliğe meydan okuduğu günlerden geçerken, devrimci mücadelenin dinamik kuvveti işçi-işsiz, liseli, üniversiteli gençliğe sesleniyoruz;

'KGÖ SAFLARINDA 1 MAYIS'A KATILALIM'
Gelin, işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü 1 Mayıs'ta meydanları dolduralım ve faşizme karşı mücadeleyi birlitke büyütelim. Açlığa,yoksulluğa, geleceksizliğe ve faşizme karşı adalet, özgürlük ve eşitlik için KGÖ saflarında 1 Mayıs'a katılalım.

1996 ve 1977 1 Mayıs ölümsüzleşenlerimizi her yerde analım,isimlerini onurla yaşatalım.

'TÜM MEYDANLARI VE TAKSİM'İ ÖZGÜRLEŞTİRELİM'
Faşist baskı ve yasakları tanımayalım; meydanların, caddelerin, sokakların  işçi sınıfı ve ezilenlere  kapatılamayacağını bir kez daha gösterelim, tüm meydanları ve Taksim'i özgürleştirelim. 

Liselerde, üniversitelerde, emekçi semt ve iş yerlerinde; vardiya bitimi işçilerle ettiğimiz sohbetlerde, okul yemekhanesinde öğrencilerle yaptığımız konuşmalarda, onları 1 Mayıs'ta KGÖ saflarına çağıralım. Lise ve kampüs duvarlarında, kent merkezlerinde ve emekçi semtlerde yazılama ve pankartlarla 1 Mayıs'a çağıralım.

'DEVRİMCİ SAVAŞI YÜKSELTELİM'
Tüm dünya ezilenleri yoksulluk içinde kıvranırken sefa süren egemenlere karşı devrimci savaşı yükseltelim.

'MLKP'NİN  KIZIL BAYRAĞI ALTINDA DEVRİMCİ SAVAŞI BÜYÜTELİM'
İnsanlığın, doğanın, tüm canlı yaşamın katili; erkek egemen burjuva faşist iktidarlardır. Emekçi insanlığın iktidarı için KGÖ saflarında örgütlenelim, partimiz MLKP'nin kızıl bayrağı altında devrimci savaşı büyütelim ve faşizmi yenelim!"