9 Mayıs 2024 Perşembe

KGÖ: 33'lerin kararlılığıyla yıkamayacağımız hiçbir duvar yoktur

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa Komitesi, "6 yıl önce haykırılan 'Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' şiarı bugün de devam etmeli, Rojava devrimini yeniden, hep birlikte savunmalıyız. Bir kez başardık, bir kez daha başaracağız! Yüreklerimizde 33 düş yolcusunun kararlılığıyla yıkamayacağımız hiçbir duvar yoktur" diye belirtildi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa Komitesi, Suruç katliamının 6. yılına ilişkin "Suruç için adalet herkes için adalet" başlıklı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün tam 6 yıl önce, yüreklerinde duydukları dayanışmayı hayatla buluşturmak isteyen 33 yoldaşımız, 33 devrimci, 33 genç insan ölümsüzler kervanına katıldı. Bugün tam 6 yıl önce 33 düş yolcusu, yürüdükleri yolda durdurulmak istendi. Ama atamadıkları her adım, ayak basamadıkları her bir karış özgür toprak, yüzler, binler tarafından onlarla birlikte basıldı" denildi.

Faşist Türk devletinin Suruç'ta bir kez daha yenilgiye uğradığını belirten KGÖ, "IŞİD bombacılarıyla kirli işlerini halledebileceklerini, Kobanê'yle dayanışma kampanyasını Suruç'ta durdurabileceklerini sandılar – ama Suruç şehitleri, arkalarında yeni, devrimci bir kuşak bıraktı. Bizi durdurabileceklerini sananlar bir kez daha yanıldılar – Suruç şehitleri kavgamızda yaşamaya devam ediyor" diye belirtti.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Suruç, sadece faşist bir saldırı değildi. Faşist Türk devleti ve barbar IŞİD çetelerinin kirli işbirliğinin açıkça ortaya çıkmasıydı. Türk devletinin devrimci harekete açtığı savaş ilanıydı, bir dönüm noktasıydı. Devrimcilere karşı açılan bu savaşla ve Kürdistan'da savaşın alevlenmesiyle faşist şeflik rejimi, yönetememe krizine çare bulmaya çalışıyor. Fakat bu saldırılar, bizi bu yolda emin ve kararlı adımlarla yürümeye ve sesimizi daha yüksek haykırmaya çağırıyor.

"Düşman, biz devrimcileri durdurmak için elini kana bulamaktan çekinmeyeceğini Suruç'ta bir kez daha gösterdi. Bununla kalmadı, 33'leri hafızalardan silmeye çalıştı. Bizi, ailelerimizi, dostlarımızı sokaklarda durdurmaya çalıştı. Ama devrimciler, bundan sonra biz konuşacağız sözleriyle düşmanın üstüne yürüdü. Ne gözaltılar, ne kaybetme girişimleri, ne de baskılar bizi durduramadı ve durduramayacak. Onların kelepçelerine, işkencelerine inat Suruç'u her zaman ve her yerde anacağız ve hesabını soracağız.

"Hepimiz Suruç'un çocuklarıyız. Cebo'nun, Keke'nin, Ezgi'nin yolundan gidenleriz, düşlerini yarım bırakmayanlarız. Biz genç komünistler için Suruç, tutulacak bir sözdür: Adalet yerini bulana kadar susmayacağız! Atılan her adım sona varıncaya, söylenen her şarkı son sözüne kadar söyleninceye kadar susmayacağız. 6 yıl önce haykırılan 'Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' şiarı bugün de devam etmeli, Rojava devrimini yeniden, hep birlikte savunmalıyız. Bir kez başardık, bir kez daha başaracağız! Yüreklerimizde 33 düş yolcusunun kararlılığıyla yıkamayacağımız hiçbir duvar yoktur!"